'NEMAM BROJ' / Filipović demantirao Nacional: 'Rekao sam ranije za RTL da nikad nisam razgovarao sa Škugorom'

Sutra će u ministarstvo gospodarstva doći predstavnici MOL-a, otkrio je

6.9.2022.
12:26
VOYO logo

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sazvao je konferenciju za medije.

Osvrnuo se na medijske napise koji navodno dokazuju kako ministar, iako je prošlog tjedna izjavio da glavnog osumnjičenog za pljačku Ine, Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku, laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional od visokog pravosudnog izvora navodno doznaje da je Filipović tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da je s njim komunicirao oko HEP-a. Ministar kaže da je to laž, a onda je pobrojao sve objave tog medija o njemu.

"Rekao sam ranije za RTL da nikad nisam razgovarao sa Škugorom, razmijenio poruku, da nemam njegov broj i da sam ga znao površno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AFERA U INA-I /

Filipović: 'Osobno poznajem Škugora, ali površno. Ćorić? Nemam pretenzija da budem njegov odvjetnik, ali...'

Image
AFERA U INA-I /

Filipović: 'Osobno poznajem Škugora, ali površno. Ćorić? Nemam pretenzija da budem njegov odvjetnik, ali...'

Zaključuje kako je na vlast došao dva mjeseca nakon što je isplivao slučaj Ine pa se pita kako je ikako mogao biti uključen. Navodi kako je zatražio istragu, a podsjetio je i da je premijer istaknuo kako traže odgovornost u Ini. "Tražit ću smjenu mađarskih članova, naših i promjenu korporativnih modela", naveo je potom.

Sutra će u ministarstvo gospodarstva doći predstavnici MOL-a, otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je upitan oko Škugora pa rekao da ga nikada nije zvao i da nema njegov broj. Ističe kako se kroz tekst provlači i laž da je bio predsjednik Nadzornog odbora. "Jedno je biti predsjednik Nadzornog odbora, što nisam bio, a drugo je biti član. Predsjednik ima veću odgovornost i naknadu", istaknuo je.

Nove cijene goriva

Osvrnuo se i na cijene goriva. Krećemo u tjedno računanje cijene goriva, kaže pa dodaje da je benzin jefitniji za 57 lipa i iznosit će 10,62 kune, dizel poskupljuje za 54 lipe, a nova cijena je 12,89 kuna. Fiksirat će cijenu plavog dizela na 8,49 kuna. "Da smo ostaviti dvotjedno računanje, povećanje bi za dizel bilo 89 lipa, a za benzin 23 lipe. Izašli smo u susret građanima i gospodarstvu", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo