UŽAS NA ZAGREBAČKOM SEMAFORU / 'Izlazim iz auta, ali ne mogu do curice jer imam svoje dijete u autu i vičem...'; Mama opisala jeziv prizor, a još ju više šokiralo nešto drugo

Image
Foto: Ilustracija/Igor Kralj/PIXSELL

'Izlazim iz auta, ali ne mogu do curice jer imam svoje dijete u autu i vičem ljudima da zaustave malu jer će ju udariti auto', opisuje.  

28.6.2023.
19:26
Ilustracija/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

"Dok čekamo zeleno, ugledam malu djevojčicu, oko jedne i pol godine, u čarapama samu, kako stoji kod semafora nasuprot nama i počinje trčati preko ceste. Ponavljam, sama, bez ikoga”, prepričava Zagrepčanka koja je ostala šokirana prizorom na semaforu prema Jaruščici. Reagirala je brzo zaustavila auto i upalila sva četiri, no nije joj mogla pomoći. "Izlazim iz auta, ali ne mogu do curice jer imam svoje dijete u autu i vičem ljudima da zaustave malu jer će ju udariti auto", opisuje.  

'Nitko ne reagira, k'o luđak vičem'

No, kako ističe za Zagreb.info, nešto drugo ju je šokiralo i više od djevojčice. “Nitko ne reagira, k’o luđak vičem i nitko ne zaustavlja dijete, a svi gledaju. Hvala Bogu, na moje deranje auti staju i jedna žena izlazi i trči za curicom”, prisjetila se napomenuvši da majka djevojčice koja je pretrčavala cestu nije bila nigdje u blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvala je stoga policiju iz koje su joj rekli da će doći ako se majka ne pojavi. “I za kojih 10-ak minuta evo mame iz zgrade, šećući dolazi i čeka zeleno da uzme dijete koje drži ona žena koja je stala iz auta. Ja cijelo vrijeme pričam s policajcem i stojim autom na semaforu, da nitko ne prolazi zbog djeteta”, pojasnila je.  

POGLEDAJTE VIDEO: Djeca umiru u užarenim automobilima. Iz Udruge Roda za Direkt savjetuju kako to spriječiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želim osuđivati majku, pišem ovo kao upozorenje'

Kaže kako ne želi osuđivati majku, nego poziva sve da paze na djecu, i svoju ali i tuđu.

"Drage mame, ja znam da smo umorne i imamo više djece, ali ne može se dogoditi da dijete otključa vrata i samo pređe preko 300 metara preko ceste i da 10 minuta nitko ne dolazi po dijete Ne želim osuđivati tu majku, ali pišem ovo kao upozorenje da se tragedija, otmice djeteta, udarci autom i tako dalje mogu dogoditi i meni i vama. Molim vas otvorite oči i gledajte ako vidite tuđe dijete i čuvajte svoje. Surovost vremena u kojem živimo me zaledila. Od 10 autiju nitko nije stao, od 10 ljudi na semaforu svi su prošli pored male djevojčice. Surovost da se ježim. Neće netko drugi pomoći, vi pomozite”, zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo