Uz saborsku mirovinu u Holdingu zgrne i 30.000 kn

Alenka Košiša Čičin-Šain istodobno prima 30.000 kuna bruto plaću kao članica Uprave Zagrebačkog holdinga te povlaštenu saborsku mirovinu od 17.000 kuna bruto, čime krši zakon.

21.12.2010.
16:51
VOYO logo

Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) potpisala je Ugovor o radu još 22. studenoga, a da mirovinu nije zamrznula, piše Jutarnji list. K svemu tome, ima i druge povlastice definirane ugovorom članice Uprave Holdinga, kao što su službeni vozač i automobil dostupni 24 sata, kartica za reprezentaciju, pravo na stručno usavršavanje na teret Holdinga, pravo na naknadu svih troškova za službena putovanja u zemlji i inozemstvu te pravo na godišnji sistematski pregled.

Godišnji odmor joj, prema ugovoru, traje 30 dana, slobodni dani 7 dana, a u slučaju da odlazi mora joj se isplatiti otpremnina u visini šest bruto plaća, odnosno najmanje 180.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košiša Čičin Šain tvrdi, pak, kako ugovor uopće nije potpisala.

"Što biste vi, da ja živim od zraka? Hoćete li me pitati i o mojim jajnicima? Moja mirovina je moja osobna stvar, a ugovor nisam potpisala jer čekam policu osiguranja... Dobila sam samo naknadu za ono što sam radila bez ugovora, retrogradno...", kazala je Košiša Čičin Šain novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo