SVE JE SPREMNO / Uz pjesmu i dobro raspoloženje, tisuće hrvatskih hodočasnika krenulo na susret s Papom

Prema Sarajevu su rano jutros krenuli prvi autobusi hodočasnika iz Hrvatske. Među njima i zagrebački zbor mladih iz popularne Palme, koji će zajedno s 1500 drugih zboraša pjevati na Papinoj misi. Veselje ne kriju niti Dubrovčani koji će se susresti sa Svetim Ocem u Sarajevu na isti dan kada je prije 15 godina Dubrovnik posjetio Ivan Pavao II.

5.6.2015.
19:16
VOYO logo

Sretni i puni očekivanja, stotinjak studenata iz Zagreba rano jutros krenulo je put Sarajeva.

"Jedinstven događaj. Nisam još nikad bio na susretu s Papom pa će ovo biti jedinstvena prilika da osjetim malo tu atmosferu", rekao nam je Ivan Mikolčević.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj zagrebački zbor zajedno s još oko 1.500 pjevača pjevat će na misi papi Franji, o kojemu svi imaju samo riječi hvale.

"Baš zato što je vrlo pristupačan i vrlo je u narodu, nije tamo negdje, nego je nekako baš među nama", rekla je voditeljica SKAC zbora Tamara Perc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sarajevo kreće i više od 700 Riječana.  Ponosni su što će blagoslov dobiti baš od Svetog Oca, za kojeg se nadaju da će cijeloj Bosni i Hercegovini pružiti utjehu.

Zbog mjera sigurnosti autobus prije polaska pretražio je pas tragač, a vjernike na putu prati i policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernici iz Dubrovnika prije Sarajeva posjetit će franjevačke samostane u Bosni.

Tri autobusa napunili su i studenti iz Splita, a na susret s Papom večeras kreće i 3500 vjernika iz Osječko-đakovačke biskupije. Organiziran je i put za 40-ero djece s posebnim potrebama, od kojih najmlađe ima godinu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papine poruke sutra će uživo slušati 23 tisuće vjernika iz Hrvatske.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo