Čuvajmo prirodu i širimo zelenilo oko nas! / Uz Inin Zeleni pojas –možete napraviti važne promjene u vašoj zajednici

Image
Foto: PROMO

Tijekom proteklih pet godina zahvaljujući Zelenom pojasu – Ininom ekološkom natječaju - zasađeno je 5722 sadnica drveća, cvijeća i raslinja. Zeleni pojas i ove godine poziva udruge, obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkove prirode da se prijave na natječaj za sufinanciranje te da zajedno s Inom prošire zeleni pojas koji ih okružuje!

27.4.2018.
9:26
PROMO
VOYO logo

Danas je više nego ikada važno čuvati okoliš, a natječaji poput Zelenog pojasa ne samo da nas na to podsjećaju već i zajednici omogućuju da aktivno kreira i realizira ekološke projekate. Kroz proteklih pet godina, zahvaljujući Zelenom pojasu, realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od 1,3 milijuna kuna. Kroz projekte je posađeno 5722 sadnice drveća, cvijeća i raslinja te je zazelenjen prostor od 25.570 m2.

Image
Foto: PROMO

Uređene su zelene staze, obnovljena odmorišta i dječja igrališta. Livade su očišćene, kao i šume, podmorje, priobalja, jezera i rijeke. Obnovljena su prihvatilišta za životinje, pokrenute učionice u prirodi, podržan rad učeničkih zadruga i vođene brojne edukacije o ekologiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj se objavljuje jednom godišnje uoči Dana planeta Zemlje, a ovogodišnji natječaj traje do 27. svibnja.

Nemojte razmišljati da će se ekologijom 'baviti' netko drugi, već budite kotač promjene. Škole su idealno mjesto za usađivanje ljubavi prema prirodi i pokazivanje djeci kako i jedna mala sadnica ima veliki značaj za okoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve projekte pristigle na natječaj evaluira stručno povjerenstvo čiji je član od samih početaka natječaja i Stipe Božić iz Hrvatske gorske službe spašavanja: „Sretan sam što je ovaj projekt zaživio i što već petu godinu imamo priliku i na ovaj način dati doprinos zaštiti okoliša. Pozvao bih sve da prijave svoje ideje i projekte na natječaj, jer su upravo zahvaljujući Zelenom pojasu realizirane brojne kvalitetne ekološke akcije.“

Image
Foto: PROMO

Osmislite svoj projekt zaštite okoliša i prirode te se do 27. svibnja prijavite na Inin zeleni natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata! Prijave se zaprimaju putem službene web stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo