Žale se, ali uzalud / Usred turističke regije, a nemaju struje: 300 metara kabela riješilo bi problem

Image

Radovi na trafostanici koji bi trebali riješiti problem slabog napona započeli su prije tri godine, no stali su zbog nedostatka materijala

29.6.2017.
8:55
VOYO logo

Električnu energiju su dobili 1971. godine, ali stanovnici južnog dijela Vrsina, naselja u općini Marina, imaju problema s naponom od samih početaka.

Broj potrošača u međuvremenu znatno povećao, pa im uopće ne radi kućanski uređaji, a ni žarulje im više ni ne svijetle. Prvu peticiju je šezdesetak mještana potpisalo prije devet godina, ali pomaka nema, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsine su prerasle u atraktivno turističko mjesto, s brojnim apartmanima i vilama s bazenima, a zbog problema sa strujom, mještanima se teško baviti turizmom, jer kako  objasniti gostima zašto u 21. stoljeću nemaju struju.

Kažu kako bi se problem s naponom potpuno riješio kada bi HEP – Operator distribucijskog sustava Elektrodalmacije Split – Pogon Trogir završio radove na izgradnji nove trafostanice. Radovi su započeli prije tri godine, trafostanica je postavljena, HEP je postavio nove betonske stupove i razvukao nove kabele do kuća, ali su radovi stali zbog nedostatka materijala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebna je investicija od oko 200.000 kuna kako bi se riješio problem, kažu mještani. Iz Elektrodalmacije Split  su obećali da će završiti započete radove na trafostanici lanjske jeseni, no to se nije dogodilo. Najnovije obećanje je da će završetak biti do kraja ove godine. 

Mještani se žale da im zbog slabog napona izgaraju kućanski uređaji, a da nedjeljom, kada su svi u naselju, ne mogu ni ručak spremiti, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo