Usporedili Pupovca s četničkim krvolocima!

Josip Periša iz HVIDRA-e izjavio je danas kako je Aleksandar Stanković 'vjerojatno žaleći što nije mogao ugostiti ni Mladića ni Milana Martića, na brzinu našao zamjenu – gospodina Pupavca'.

18.1.2011.
17:21
VOYO logo

"Aleksandar Stanković samo dan poslije vrlo važne obljetnice ili obilježavanja za Republiku HRvatsku, slobodne ili samostalne Hrvatske, nije našao prikladnijeg gosta za tu emisiju. Vjerojatno žaleći da nije mogao ugostiti ni (Ratka) Mladića ni Milana Martića, na brzinu je našao zamjenu – gospodina Pupavca", izjavio je na konferenciji za novinare u prostorijama HVIDR-e predsjednik Glavnog odbora Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Josip Periša .

Mislio je tu, naravno, na Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednika SDSS-a, koji je, pak, odbio komentirati usporedbu s četničkim vođama jer spomenute osobe "nisu ni prvi ni zadnji u ovih 20 godina koji me vrijeđaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici nekoliko braniteljskih udruga danas su ponovno kritizirali rad novinara Hrvatske televizije Stankovića. Zbog pitanja o tome je li politička korupcija stvaranje 500.000 branitelja, optužili su ga za "provokativne i lažne tvrdnje izrečene u emisiji Nedjeljom u 2 i stavljanje braniteljske populacije u kontekst političke korupcije".

U obranu Jadranke Kosor

Periša je, kaže, očekivao da će se Stanković ispričati braniteljima i predsjednici Vlade za te tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić je kazao da (braniteljske udruge) jučer nisu održale konferenciju za novinare "u režiji Jadranke Kosor". "Ona nije režiserka, a mi nismo glumci", istaknuo je i upitao smeta li Stankoviću to što braniteljske udruge daju potporu Jadranki Kosor.

Rekao je da te udruge daju potporu predsjednici Vlade jer je prije bila ministrica branitelja, pri čemu je istaknuo da su se branitelji prvi uključili u mjere gospodarskog oporavka dragovoljnim smanjenjem svojih mirovina od deset posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vječno pitanje

Za Stankovića je premijerka bila u nedjelju "proizvođač branitelja", u ponedjeljak "režiserka", a pitanje je što će biti danas popodne, istaknuo je Periša i izrazio zabrinutost uređivačkom politikom HRT-a kao javne televizije.

Osim nedjeljne emisije Nedjeljom u 2, Periša je kritizirao Aleksandra Stankovića i upitao "gdje je on bio 1991. godine, kad je u Hrvatskoj bio Domovinski rat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohod na HRT

Predsjednica udruge Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar istaknula je kako je žalosno što je riječ o javnoj televiziji, dodajući da je Stanković vodio emisiju bez obzira na osjećaje branitelja. Naglasila je da će braniteljske udruge od čelnih ljudi HRT-a tražiti Stankovićevu odgovornost te je ocijenila da je nedjeljna emisija bila kap koja je prelila čašu.

Na novinarsko pitanje jesu li dobili odgovor na jučerašnje dopise Programskome vijeću HRT-a i HHO-u, koje su poslali zbog nedjeljne emisije Aleksandra Stankovića, Periša je odgovorio da nisu, ali će, dodao je, tražiti da ih netko iz Programskoga vijeća HRT-a svakako primi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom Kaćinari, predsjednik zajednice Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, izjavio je kako branitelji planiraju doći na HRT. U slučaju da ih ne puste u zgradu, najavio je da će se pojaviti u velikom broju na parkingu HRT-a.

Vezani članci:

arti-201101170572006 arti-201101160228006 arti-201101160195006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo