USKORO RASPISIVANJE JAVNOG POZIVA: /

Kreće sufinanciranje školske prehrane učenicima srednjih škola Varaždinske županije

Image
Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Nakon analize anketa bit će raspisan javni poziv te bi najugroženiji učenici trebali dobiti novac za školsku prehranu za cijelo prvo polugodište ove školske godine, stoji u priopćenju

27.11.2018.
9:56
Marko Prpić / PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je za učenike osnovnih škola u riziku od siromaštva osigurala besplatne školske obroke, Varaždinska županija je pokrenula projekt sufinanciranja prehrane učenicima srednjih škola čiji je osnivač, a župan Radimir Čačić pozvao je potpredsjednika Vlade Predraga Štromara i ministricu obrazovanja Blaženku Divjak da županiji vrati dug za škole i dvorane.

"Potpredsjedniče Vlade Štromaru i ministrice Divjak platite Varaždinskoj županiji što ste dužni za škole i dvorane. Dug se svakoga dana povećava, pa javno pitam tko će odgovarati za milijune kuna kamata koje će država morati platiti", prenosi Čačićevu poruku Varaždinska županija u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo provođenje anonimnih anketa

Navodi da je odluka o sufinanciranju prehrane i učenicima srednjih škola donesena na prošlotjednom kolegiju ravnatelja srednjih škola sa zamjenikom župana Tomislavom Paljakom i pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom, na temelju čega je počelo provođenje anonimnih anketa o ostvarenom pravu na doplatak na djecu.

Paljak je uputio molbu roditeljima da ispune anketni listić kako bi se dobili što točniji podaci na temelju kojih bi se započelo s provođenjem projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svim školama će učenicima biti podijeljeni anketni listići koji su anonimni te apeliramo na roditelje da ih ispune. Cilj ankete je dobiti što bolji uvid u socijalnu sliku te utvrditi kolika su financijska sredstva potrebna za sufinanciranje prehrane za srednjoškolce u riziku od siromaštva", poručio je.

Najugroženiji učenici trebali bi dobiti novac za prehranu

U planu je da županija sufinancira školsku prehranu za srednjoškolce koji ostvaruju pravo na dječji doplatak od 299,36 kuna ili više, odnosno djeci koja dolaze iz obitelji u kojima ukupni dohodak po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 543,14 kn. Projekt uključuje i djecu bez oba ili jednog roditelja, djecu čiji su roditelj ili roditelji nepoznati ili nepoznatog prebivališta ili potpuno nesposobni za samostalan život i rad, ili im je oduzeta poslovna sposobnost, te djeci s oštećenjem zdravlja.

Nakon analize anketa bit će raspisan javni poziv te bi najugroženiji učenici trebali dobiti novac za školsku prehranu za cijelo prvo polugodište ove školske godine, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo