'USKOK / progoni samo politički mrtve hadezeovce' - VIDEO

17.2.2010.
19:33
VOYO logo

Naime, članove vijeća zanimalo je dokle se došlo u razotkrivanju uloge bivšeg premijera Ive Sanadera u slučaju Hypo banke, te zašto se još uvijek tolerira ravnatelja carinske uprave Mladena Barišića, no Dinko Cvitan tek je odgovorio da o konkretnim predmetima ne može govoriti, piše Večernji list.

http://www.infopunkt.tv/embed.php?id=1484&video=3&bgcolor=FFFFFF&sirina=596

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Cvitan vijeću predstavio pohvalne statistike o tome kako je prošle godine zbog korupcije i organiziranog kriminala riješeno 138 posto više slučajeva nego lani, članovi vijeća nastavili su s prepucavanjem pa je predsjednik nacionalnog vijeća, SDP-ovac Željko Jovanović, ustvrdio da DORH pokreće istrage tek kad je netko proglašen politički mrtvim u HDZ-u.

Jovanović je dodao i da se u cilju ravnoteže pokušava proizvoditi afere tamo gdje ih nema, te kao primjer naveo slučaj koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, ali i slučaj tržnice Rijeka. Cvitan je to odlučno odbacio, navodeći da DORH i USKOK ne podnose kaznene prijave nego da to radi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Lovrin (HDZ) je pak spočitnula Jovanoviću da vijeće koristi za zaštitu interesa članova SDP-a, unaprijed govoreći da su oni koji pripadaju drugoj opciji odgovorni za korupciju dok pripadnici njegove stranke nisu.

Inače, Cvitan je vijeće izvijestio i kako je 2007. godine zamrznuto čak 15 milijuna eura vrijednosti nezakonito stečene imovine, što će u slučaju osuđujućih presuda pripasti državi. Naveo je da su u tijeku suđenja za korupciju u graditeljstvu 5 zvjezdica, Gruntovec, Ipsilon, Vojni kamioni, a pokrenute su i nove istrage vezane za Podravku, Poštansku banku i Hrvatske željeznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se ne radi o procesuiranju korupcije na nižim i srednjim razinama nego korupcije na visokim razinama", ustvrdio je Cvitan.

http://www.infopunkt.tv/embed.php?id=1484&video=7&bgcolor=FFFFFF&sirina=596

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002120330006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo