OTKAZ MU URUČEN U ZATVORU / USKOK-ov okrivljenik želi natrag na posao u Zagrebački holding: Njegovi argumenti su pomalo neobični

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Šegota je odlučio tužiti Zagrebački holding, odnosno njegovu podružnicu Zagrebparking i tražiti vraćanje na posao jer smatra da je neopravdano otpušten

9.8.2023.
16:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

USKOK tereti Patrika Šegotu za primanje mita od poduzetnika kojem je, sumnja se, namještao milijunske poslove s Gradskim grobljima. Ovaj mu je za uzvrat uredio par nekretnina.

Iako je osumnjičen u korupcijskoj aferi, Šegota želi natrag u Zagrebački holding i to baš u njegovu podružnicu Zagrebparking gdje je bio zaposlen u trenutku hapšenja, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je postao prokurist u tvrtki svoje sestre koja je također pod istragom u istoj aferi jer se sumnja da mu je preko njezinih računa isplaćivano mito.

Otkaz mu uručen u zatvoru

Šegota je uhićen prije dvije godine u velikoj policijskoj akciji te je završio u istražnom zatvoru u Remetincu. Tamo je zaprimio i rješenje o otkazu, koji je dočekao na poziciji u Zagrebaparkingu u koji je prešao iz Gradskih groblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šegota je odlučio tužiti Zagrebački holding, odnosno njegovu podružnicu Zagrebparking i tražiti vraćanje na posao jer smatra da je neopravdano otpušten.

Naime, izvanredni otkaz uručen mu je nakon što se 29 dana nije pojavio na poslu, pa je uprava Zagrebparkinga zaključila da je zbog njegovog uhićenja osim reputacijske štete pretrpjela i poremećaje na poslu, budući da su njegova zaduženja morali preraspodijeliti na druge zaposlenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šegota je u tužbi kojom je tražio vraćanje na posao argumentirao da mu se otkaz nije smio uručiti dok je bio na bolovanju.

Image
KAKO JE JEDAN BIVŠI HDZ-OVAC USOSIO DRUGOG /

Šegota je 'pao' i zbog bivšeg stranačkog kolege: Ovo su detalji te operacije

Image
KAKO JE JEDAN BIVŠI HDZ-OVAC USOSIO DRUGOG /

Šegota je 'pao' i zbog bivšeg stranačkog kolege: Ovo su detalji te operacije

Bolestan, a ne pritvoren

“Neovisno što sam bio u istražnom zatvoru još mi je bilo otvoreno bolovanje, pa to znači da sam opravdano izostao s posla. S obzirom na bolovanje mogao sam izostati puno duže nego je trajao istražni zatvor koji mi je bio određen samo zbog tzv. koluzijske opasnosti, odnosno opasnosti od utjecaja na svjedoke”, objašnjavao je tijekom sudskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud to nije prihvatio, jer u liječničkoj dokumentaciji nije bila navedena nikakva posebna dijagnoza, već samo šifra A0 koja označava 'bolest'.

“Potvrda nema ni potpis ni pečat liječnika”, uočio je sudac koji je vodio Šegotin postupak protiv Zagrebparkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šegota je među argumentima kojima je tražio vraćanje na posao istaknuo i kako kazneno djelo za koje je osumnjičen uopće nije počinio u Zagrebparkingu već u Gradskim grobljima, dakle nije zlorabio poziciju na kojoj je uhićen, već onu prethodnu.

Izgubljeno povjerenje u radnika

Predstavnici Zagrebačkog holdinga rušili su na sudu sve Šegotine argumente, podsjećajući da je njegova pozicija i u Zagrebačkom parkingu bila rukovodeća kao i ona u Gradskim grobljima. Dodali su da su potpuno izgubili povjerenje u njega nakon uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli su kako se od Šegote, koji je radio poslove od javnog interesa, zahtijevalo zakonito, transparentno, ekonomično i učinkovito poslovanje, pri čemu javni interes ima prednost pred privatnim interesom.

Da se doista posao nagomilao, odnosno da je došlo do poremećaja u radu zbog Šegotinog uhićenja potvrdili su i svjedoci iz Zagrebparkinga te je sud zaključio da je Šegota opravdano dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šegota na nepravomoćnu presudu ima pravo uložiti žalbu višem sudu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo