NEMA KRAJA SVAĐI / Milanovićev ured uzvratio vatru: 'Plenković od svog Baneta o problemima saznaje netočno'

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

'Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, jer od svog ministra nije i ne može ništa točno čuti', poručuju iz Ureda predsjednika

5.11.2021.
17:49
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

Iz Ureda predsjednika odaslano je priopćenje u kojem se navodi da ministar obrane Mario Banožić krivo informira premijera Andreja Plenkovića. Priopćenje je naslovljeno “Predsjednik Vlade doista se mora točno informirati o problemima u Oružanim snagama jer od svog ministra saznaje netočno”, a prenosimo ga u cijelosti.

Image

MORH odgovorio na pismo Zorana Milanovića, ministar Banožić ga optužio za nepotizam

Image

MORH odgovorio na pismo Zorana Milanovića, ministar Banožić ga optužio za nepotizam

'Vjerovao mu je toliko da ga je proglasio najstabilnijim'

“Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odlučio je održati sastanak s kolegijem zapovjednika Hrvatske vojske i to zato – pazite sad ovo, citiramo – kako bi čuo koji su to točno problemi i otvorena pitanja u HV-u. Do jučer skoro, predsjednika Vlade vojska nije uopće zanimala, još manje ga je zanimalo koji su točno problemi u njoj, a sve što ga se o vojsci pitalo delegirao je, pun povjerenja, na svog ministra obrane Marija Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa čak i kad je bio javno upozoren, a prije toga i osobnim pismom Predsjednika Republike, o konkretnim i točnim problemima, o tome kako njegov ministar obrane krši zakon svojim kadrovskim odlukama i uvodi nered u vojnu hijerarhiju, predsjednik Vlade vjerovao je samo svom ministru. Vjerovao do te mjere da ga je proglasio ‘najstabilnijim’.

'Što radi i čemu mu služi ministar obrane?'

A sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno. A izgleda da svom ‘najstabilnijem’ ministru baš i ne vjeruje ako mu vojni zapovjednici trebaju reći istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, dakle od vojnih zapovjednika, jer od svog ministra nije i ne može ništa točno čuti. Pitanje je samo što onda radi i čemu služi njegov ministar obrane?

I da, kad već to predsjednika Vlade zanima, sastanak Predsjednika Republike s vojnim zapovjednicima dogovoren je s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom i savjetnikom Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Draganom Lozančićem još prije tjedan dana jer se za takve sastanke treba pripremiti”, stoji u priopćenju Ureda predsjedniak Republike Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MOŽE NANIJETI ŠTETU' /

Milanović objavio pismo koje je poslao Plenkoviću: Upozorio na neprihvatljivo i nezakonito postupanje Banožića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo