UPOZORENJE NA SNAZI, STIŽE JAKO POGORŠANJE VREMENA: / 'Budite na oprezu zbog krhotina koje će nositi jak vjetar'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Sutra vjetrovito, osobito u prvom dijelu dana. U noći i ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, pri čemu oborina lokalno može biti obilna.

6.7.2020.
9:25
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Ponedjeljak je u Hrvatskoj počeo sunčanim vremenom i visokim temperaturama, no ako je suditi po prognozama, kraj ovog tipično ljetnog dana izgledat će potpuno drukčije. Već jutros jasno se vidi hladna fronta koja nam se približava sa sjeverozapada, i trenutačno se nalazi nad područjem Njemačke, Češke, Švicarske, donosi N1.

Potkraj dana i u noći frontalni sustav doći će do naših krajeva, čemu će prethoditi naglo jačanje vjetra. Na području Zagreba već je na snazi Meteoalarm, sustav koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, što su jaki i olujni udari sjeverca i sjeveroistočnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Vjetrovite prilike pratit će intenziviranje oborine, kiša i pljuskovi, grmljavina, a može biti i pojave tuče.

U ovakvim situacijama, u kojima hladna fronta nailazi na zrak koji je prethodno vrlo zagrijan, može biti opasnih vremenskih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponegdje obilne oborine

Sutra vjetrovito, osobito u prvom dijelu dana. U noći i ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Već prijepodne oborina će prestati, a zatim će se i razvedravati.

U Dalmaciji pretežno sunčano, prijepodne uz prolazno umjerenu naoblaku. Jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar već će tijekom jutra u središnjim i istočnim predjelima malo oslabjeti. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti osjetno hladnije s temperaturom uglavnom između 19 i 24, a na Jadranu od 25 do 30 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo