STIŽE JOŠ JEDAN UDARNI VIKEND /

Policija objavila gdje se očekuju kolone, a najavljuju i kontrolu vozača: Provjeravat će ovih 5 stvari

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell/Ilustracija

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima koji grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama

19.8.2022.
14:39
Matija Habljak/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Iz MUP-a poručuju da se i ovog vikenda očekuju gužve, osobito na prometnicama koje vode prema moru, te da će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa, za što će poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Najveći zastoji i kolone očekuju se na ulazima i izlazima s autocesta. Policija posebno ističe autocestu A1, odnosno naplatne postaje Lučko i Demerje, dionicu od čvora Lučkog do čvora Bosiljevo, zatim "istarski Y" i izlaz s autoceste A2 kod Trakošćana. Također, policija skreće pažnju na opasnosti na zagrebačkoj obilaznici, prilaznim pravcima većim turističkim središtima, važnijim državnim cestama koje vode prema moru, trajektnim pristaništima, graničnim prijelazima i prilaznim pravcima zrakoplovnim lukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NJEMU NIJE NIŠTA /

Vozač Audija koji se sudario s kombijem saniteta napuhao 1.6 promila: Onkološkoj pacijentici slomljeno nekoliko rebara

Image
NJEMU NIJE NIŠTA /

Vozač Audija koji se sudario s kombijem saniteta napuhao 1.6 promila: Onkološkoj pacijentici slomljeno nekoliko rebara

Poseban fokus na sigurnost

Kako se većina prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno sudionika u prometu koji grubo krše osnovne prometne propise, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu će pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, o čijoj vidljivosti u prometu će se voditi računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će provjeravati pet stvari

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima koji grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. To su prekršaji iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ – vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršaji motociklista.

U cilju postizanja maksimalne protočnosti cestovnog prometa, na mjestima gdje se stvaraju veće prometne gužve, zastoji u prometu ili se promet odvija otežano, uspostaviti će se i fizičko upravljanje prometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo