ZAVRŠENA OBDUKCIJA / Upomoć, on više ne diše!

Objavljena je snimka dramatičnog poziva upućenog hitnoj službi nekoliko minuta prije Jacksonove smrti. Policija ispituje i liječnika koji je Kralju popa navodno dao smrtonosnu injekciju Demerola.

26.6.2009.
7:30
VOYO logo

LOS ANGELES - Prema pisanju britanskog The Suna, pokojni pjevač je kolabirao nakon što je uzeo injekciju Demerola, lijeka koji djeluje poput morfija. Njegovi suradnici su mu pokušali dati umjetno disanje. Hitna je došla za osam minuta, no on već tada nije disao. U bolnici su ga oživljavali dva sata, a bio je priključen i na aparate za održavanje života. No, njegovu su obitelj ipak liječnici obavijestili da je pjevač preminuo.

Tijelo pop kralja Michaela Jackson je iz bolnice UCLA, gdje je proglašena njegova smrt, prebačeno u ured mrtvozornika gdje je obavljena obdukcija. Čeka se samo da poznati liječnik iz Los Angelesa dr. Lakshmanan Sathyavagiswaran objavi uzrok smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljena je i snimka poziva upućenog hitnoj službi, koja bi mogla dodatno objasniti što se točno događalo u losanđeleskoj vili.

"Ovdje je gospodin kojem je potrebna pomoć. Ne diše. Oživljavamo ga, ali ništa se ne događa...", čuje se na snimci. Spominje se i njegov osobni liječnik koji je bio zadužen za oživljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš je uloga liječnika i najzanimljivija. Naime, dr. Conrad Robert Murray je posljednji koji je Jacka vidio živog, a policiju, koja ga ispituje, sigurno zanima i koje mu je lijekove davao.

No, dok se ne objave rezultati obdukcije, o uzroku smrti Kralja popa može se samo nagađati. Njegov odvjetnik je potvrdio da je on nedavno počeo uzimati nove lijekove protiv bolova. "Njegova smrt dala se naslutiti... zbog lijekova koje je uzimao", izjavio je odvjetnik Brian Oxman. "To su mu omogućili ljudi koji su ga okruživali. Ako mislite da je slučaj Anne Nicole Smith bilo zlostavljanje, to nije ništa u usporedbi sa slučajem Michaela Jacksona", tvrdi Oxman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacko je navodno uzimao i antidepresive, a smršavio je na samo 44 kilograma. Jeo je jednom na dan jer se bojao debljanja.

Pjevač se intenzivno pripremao za svoje posljednje nastupe - seriju od 50 koncerata u londonskoj O2 Areni. Navodno je trpio jake bolove u kralježnici, a u posljednje je vrijeme i jako smršavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njegovim se bolestima puno nagađalo, no nikada niša nije službeno potvrđeno. Prema posljednjim glasinama, bolovao je od raka kože. Navodno je imao i lupus - autoimunu bolest tijekom koje organizam napada sam sebe. Dugo se pričalo o njegovoj ovisnosti o lijekovima protiv bolova.

Više o šokantnoj smrti pop velikana doznajte u videoprilogu RTL-ove Ane Miščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušajte snimku dramatičnog poziva upućenog službi 911 iz Jacksonove vile.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo