POTENCIJALNO OPASNO /

Upaljen meteoalarm za dijelove Hrvatske, spremite se na paklene vrućine

Velika opasnost od vrućina na moru i u utorak. Naime, umjerena i jaka bura s olujnim udarima dodatno će fenirati i zagrijavati već vrlo vruću obalu

Željka Pogačić

29.7.2024.
7:11
VOYO logo

Ujutro očekujemo u kopnenim krajevima još nešto zaostalih oblaka, ali samo u početku dana rijetko je moguća koja kap kiše. Sunčanije, ali i vjetrovitije na moru uz umjerenu i jaku buru duž cijele obale. Pod Velebitom računajte na olujne udare. Jutarnje temperature na kopnu bit će uglavnom između 17 i 20 stupnjeva. Još jedno vrlo toplo i vruće prijepodne uz obalu i na otocima, uz najniže temperature od 22 do 27 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj očekujemo razvedravanje. Bit će sve sunčanije, ali uz sjeverac i sjeveroistočnjak osjetno svježije, odnosno znatno manje vruće. Bit će oko 28 ili 29 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Na istoku većinom sunčano popodne uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura bit će osjetno niža nego danas, bit će između 28 i 30 stupnjeva.

Image
DIGNUTA UPOZORENJA /

Počeo novi toplinski val, ali meteorologinja RTL-a otkrila što nas sutra očekuje: 'Bura i do 100 km/h…'

Image
DIGNUTA UPOZORENJA /

Počeo novi toplinski val, ali meteorologinja RTL-a otkrila što nas sutra očekuje: 'Bura i do 100 km/h…'

U Dalmaciji očekujemo još jedno pretežno sunčano i izrazito vruće popodne. Samo u zaobalju uz umjeren razvoj oblaka, a južnije od Knina postoji i manja mogućnost za poneki kraći pljusak praćen grmljavinom. Bura će malo oslabjeti, ponegdje nakratko i okrenuti na sjeverozapadnjak. No, fenirat će obalu pa će temperatura biti još malo viša i neugodnija, između 33 i 36 stupnjeva, lokalno moguće i 37 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom sunčano, ali vrlo vjetrovito popodne. Puhat će umjerena do jaka, pod Velebitom na udare i dalje olujna bura, tek će na otocima prolazno okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Temperatura od 31 do 33 stupnja, no u gorju svježije nego danas, od 23 do 27 stupnjeva.

I u nastavku tjedna će na kopnu curiti sa sjevera hladniji i svježiji zrak pa će noći biti osjetno ugodnije i svježije, dok će danju biti sve toplije. Vidimo da u petak i subotu raste vjerojatnost za nove nestabilnosti i osvježenje, a moguće su sad i na istoku zemlje.

Velika opasnost od vrućina na moru i u utorak. Naime, umjerena i jaka bura s olujnim udarima dodatno će fenirati i zagrijavati već vrlo vruću obalu. Oslabjet će bura u drugom dijelu tjedna, ali vrućine neće. Čini se da će i vikend biti nestabilan, ali o tome više u našim idućim analizama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo