UPALITE SVJETLA NA AUTOMOBILIMA: / Jaki pljuskovi ometaju promet, vozi se u kolonama

Image
Foto: PIXSELL

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, a kolone su na autocestama, javlja HAK.

16.8.2015.
17:50
PIXSELL
VOYO logo

Kolone su:

• na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 5 km, a proteže se i na Istarski ipsilon,

• na otoku Krku kolona je od mjesta Barušići prema Krčkom mostu i autocesti A7 Šmrika-Hreljin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zastoje se vozi i na autocesti A1 između čvora Bosiljevo 2 i odmorišta Vukova Gorica te tunela Sveti Marko i čvora Karlovac, u smjeru Zagreba, kao i na DC1 na području Korenice, Plitvica i Slunja te između Klinča Sela i Rakovog Potoka.

Oprez je potreban na 50. km autoceste A1 zbog prometne nezgode kod čvora Novigrad, u smjeru mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet je pojačan i na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan i A3 Bregana-Lipovac, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, cestama u Istri, duž Jadranske magistrale na dionicama Rijeka-Novi Vinodolski, Zadar-Biograd na Moru, Šibenik-Brodarica, Split-Omiš- Makarska te Ploče-Dubrovnik, na pojednim naplatama (osobito NP Lučko/Demerje, Karlovac, Rupa i Sveta Helena) te trajektnim lukama i pristaništima.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Na cestama u gorju, duž Ličke magistrale i Jadranske magistrale, a osobito na području Dubrovnika gdje pada jaka kiša, mogući su odroni zemlje i kamenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1. Tekst zabrane pročitajte ovdje.

Do 17. kolovoza do 03,00 sata, zbog obilježavanja Rokova 2015. - Dana grada Virovitice, za sav promet zatvoreno je uže središte grada Virovitice: bivša državna cesta DC2 između kružnog toka na raskrižju s Ulicom A. Mihanovića i kružnog toka kod Fine, dio Ulice Ljudevita Gaja do skretanja u Ulicu Augusta Šenoe i dio Ulice Ferde Rusana do skretanja na parkiralište iza Tržnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 17. kolovoza do 14. rujna za teretna vozila iznad 7,5 tona zatvara se državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja. Obilazak je Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac – Borje i obrnuto.

Na državnoj cesti DC2 Našice-Josipovac u naseljima Jelisavac i Koška vozi se naizmjence, jednim trakom uz regulaciju prometa semaforima, do 31. kolovoza u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 17. kolovoza vozit će se uz privremenu signalizaciju na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulasku u Kraljevicu iz smjera Bakra.

Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik (od 8. +500 do 12. +500 km) vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima, zbog otklanjanja posljedica požara. Na toj su dionici mogući kratkotrajni zastoji, pa molimo vozače za strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.

Do 31. kolovoza, zbog radova, na državnoj cesti DC307 Gubaševo-Oroslavlje-Donja Stubica-Marije Bistrica u mjestu Hum Bistrički promet je prekinut. Obilazak:Mokrice-Lug Zabočki-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica, i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo