Upalio se meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku!

Nakon što je petak bio najtopliji dan u godini, a diljem zemlje temperature su skakale i iznad 40 stupnjeva, za Lijepu se našu uključio i meteoalarm.

25.8.2012.
10:01
VOYO logo

Jedva izdržljive vrućine zabilježene diljem Lijepe naše rezultirale su "paljenjem" meteoalarma, koji za gotovo cijelu zemlju pokazuje da je vrijeme izuzetno opasno. Stanje je nešto bolje tek u Istri i duž obale. Na stranici meteoalarm.eu vidi se kako je skoro cijela Hrvatska obojena u crveno.

"Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere", pojašnjenje je za značenje crvene boje na stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvježenje u nedjelju

U Hrvatskoj su u petak zabilježene najviše temperature u ovoj godini, pa je se tako primjerice Osijek, prema službenim podacima grijali na plus 40,2 stupnjeva Celzija. Najtoplije je, naime, bilo u cijeloj Slavoniji.

Meteorolozi za danas, pak, predviđaju i dalje pretežno sunčano, vrlo vruće i sparno. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 33 do 39 °C. Osvježenje dolazi tek u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo