praćeni ovacijama / Uoči premijere dokumentarca o Beatlesima, Paul i Ringo prošetali plavim tepihom

Image
Foto: Isabel Infantes/Press Association/PIXSELL

Howard, je izjavio da je film snimio uz punu podršku McCartneya i Starra te Yoko Ono i Olivie Harrison, udovica članova benda Johna Lenona i Georga Harrisona

16.9.2016.
7:35
Isabel Infantes/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Uoči premijere dokumentarnog filma o kultnom rock i pop sastavu Beatles kojeg je režirao oskarovac Ron Howard, bivši članovi benda Paul McCartney i Ringo Starr prošetali su u četvrtak plavim tepihom u Leicester Squareu praćeni ovacijama okupljenih među kojima su bili i pjevačke  zvijezde Madonna, Eric Clapton Bob Geldof, Liam Gallagher i mnogi drugi.

Dokumentarac "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years"  prati band od samih početaka u klubu Cavern u Liverppoolu 1960., nastupa u Hamburgu, proboja u SAD-u 1964. te donosi zapise s turneje i koncerta u San Franciscu 1966.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo uzbuđeni, i mi ćemo ga vidjeti prvi put", rekao je Starr okupljenima.
U filmu je korištena bogata arhiva, stare snimke, fotografije, video i snimke zvuka na vrhuncu 'beatlemanije'.

"Započeli smo kao četvorica kolega u velikom, malom bendu pa smo nastavili malo po malo i sve se ostalo dogodilo", rekao je McCartney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Howard, je izjavio da je film snimio uz punu podršku McCartneya i Starra te Yoko Ono i Olivie Harrison, udovica članova benda Johna Lenona i Georga Harrisona, koje su također bile nazočne svečanosti.

Redatelj poznat po filmovima kao što su: "Da Vincijev kod", "A Beautiful Mind" i "Apollo 13", rekao je da mu je rad na dokumentarcu veliko iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo je počelo samo kao zabava, a nakon dvije godine rada i druženja, sada sam, kad je sve gotovo, postao tužan i već nostalgičan što ih moram pustiti da odu", rekao je Howard.

Nakon premijere film će se moći pogledati na novom eksluzivnom streaming servisu za dokumentarce, Hulu. Bit će to prvi veliki dokumentarni film koji će se pojaviti na tom servisu paralelno s premijerom u kinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo