Uoči Dana pobjede branitelja izbacuju iz stana

3.8.2010.
10:12
VOYO logo

Dok su se tijekom vikenda mogle čuti i vidjeti ulizivačke poruke zahvalnosti braniteljima, višestruko odlikovani časnik HV-a i hrvatski dragovoljac Ljubomir Ljubičić sa suprugom bez posla i malodobnom djecom bit će izbačen iz stana dan prije obilježavanja 20. godišnjice kada je pristupio hrvatskoj policiji i stavio se u obranu zemlje.

Da bi apsurd bio veći, kao formalni ovrhovoditelj potpisana je odvjetnica Ivana Vukorepa, kći Ante Vukorepe, jednog od branitelja optuženog generala Ante Gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list piše kako se spomenute odvjetničke obitelji pojavljuju više godina u neobičnim ulogama daroprimaca desetak zagrebačkih stanova i poslovnih prostora u centru Zagreba od ostarjelih i bolesnih formalnih vlasnika kuća i stanova u kojima žive zaštićeni najmoprimci i socijalni slučajevi bez konačnog stambenog statusa.

Skandalozna je slučajnost da žalbe koje ulažu stanari, a koje mogu spriječiti ili barem odgoditi deložacije misteriozno nestaju sa zagrebačkog Općinskog suda upravo u slučajevima gdje se Vukorepa s obitelji pojavljuje kao zastupnik daroprimaca ili kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu 2008. Novi list je pisao da je Općinski sud priznao nestanak žalbe teško bolesne, danas pokojne zaštićene najmoprimke Natalije Kovačević. Deložacija je na licu mjesta odgođena zbog utvrđene bolesti najmoprimca, ali i pod pritiskom medija koji su se počeli interesirati za imovinsko stanje poznatog odvjetnika čija se kći našla kao navodni kupac stana s još uvijek živom najmoprimkom.

Žalba sa suda isparila je i slučaju Nediljke i Ljubomira Ljubičić, a kao 'kupac' cijele zgrade spominju se članovi obitelji Vukorepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I naša žalba je nestala s Općinskog suda! Kako je mogla nestati iz jedne tako važne institucije? Čak je i Vukorepino rješenje za deložaciju bilo krivo naslovljeno. Umjesto 'Nediljka Ljubičić' oni su htjeli deložirati 'Nevenku Ljubičić'. Općinski sud je priznao tu formalnu grešku i predložio obustavu. No, da zaboravimo aljkavost, što je s našim statusom? Suprug i ja s četvero djece. Nas je šest, sva su djeca školarci, ja sam na burzi i preživljavamo od suprugove mirovine od 8 tisuća kuna. Kamo možemo? Na ulicu? Zar više nikome ništa ne znače djeca i čovjek koji prošao sva ratišta? Zar smo to zaslužili? I sad na kraj nema ni žalbe koju smo poslali?'', požalila se Nediljka koja sa suprugom istom stanu živi gotovo 20 godina.

''Igrao sam pošteno cijeli život. Nisam se htio okoristiti braniteljskim statusom i recimo provaliti u neki gradski stan i ostati. Ljudi su to radili, sređivali si lažni invaliditet i tako dolazili do velikih mirovina i finih stanova. U ovu rupu uložio sam svih ovih godina oko 200 tisuća kuna. Imam troškovnik i sve mogu dokazati'', rekao je Ljubomir za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005010063006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo