Požari haraju Dalmacijom i Istrom

19.7.2012.
18:58
VOYO logo

Više požara aktivno je u Dalmaciji i Istri. Najdramatičnije je bilo kod Unešića u okolici Drniša. Požar je ondje zaprijetio kućama i paralizirao promet. Zatvorena je bila i željeznička pruga Split - Zagreb, ali i cesta od Žitnića prema Unešiću.

Željezničku postaju u posljednji su čas spasili kanaderi. Požar je dosad opustošio 120 hektara i još nije pod nadzorom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključeni dalekovodi

Kuće je branilo 50 vatrogasaca uz pomoć četiri kanadera. Upravo su zbog kanadera bili isključeni dalekovodi na ovome području. Bez struje je bila cijela Dalmatinska zagora.

Požar na području Otrić-Pribudić kod Bijelog vrha u Zadarskoj županiji aktivan je već sedmi dan. Gori trava i nisko raslinje na nepristupačnom terenu, a površina nije procijenjena. Ovaj se požar proširio i na područje Plavno-Raštela u Šibensko-kninskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva požara u Istri

Oko 17 sati vatra je buknula u Svetom Petru u Šumi u Istarskoj županiji. Zahvatila je oko 40 hektara trave i i bjelogoričnog drveća. U gašenju pomaže kanader.

Veliki požar koji je buknuo u četvrtak oko 14.40 u Istri na području Barbarige u blizini mjesta Batvači, lokaliziran je u 17.30 sati. Izgorjelo je oko 20 hektara niskog raslinja i hrastove šume.Gašenje požara bilo je otežano jer je izbio u gustom nepristupačnom terenu, a u jednom trenutku nošena vjetrom, vatra se proširila i do obližnjih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je gasilo 60 vatrogasaca s 20 vozila pulske Javne vatrogasne postrojbe te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pule, Vodnjana, Medulina i Peroja i kanader. Vatrogasne ekipe ostale su na požarištu radi osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo