PRISTOJNA KAMPANJA? / Unatoč korupcijskoj aferi, Međimurci opet najradije biraju Posavca: 'Ovi u tašnama vuku milijune, a Matija ispašta'

U izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji bori se četvero kandidata

28.11.2021.
20:05
VOYO logo

Drugi put ove godine Međimurci su birali župana. Birališta su upravo zatvorena, a prvi neslužbeni rezultati očekuju se kroz sat vremena.

U izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji bori se četvero kandidata, a među njima i Matija Posavec koji, čini se, unatoč uhićenju zbog sumnji u primanje mita nije izgubio na popularnosti i najizglednije je da će ostati župan. Podsjetimo, zbog njega su, odnosno nakon njegove korupcijske afete i raspisani prijevremeni izbori. 

Iako je u Uskoku priznao da je primio novac, potpora Posavcu u Međimurju, čini se, nikad nije bila veća. Građani koje smo zatekli na biračkim mjestima govore kako svi griješe, a drugi ističu kako je Posavec "pao" zbog sitnih novaca. "Ovi vuku milijune, u tašnama prenose, svi su po zatvorima, a Matija odgovara za 10 tisuća kuća, to nigdje nema u svijetu", kaže Ivan Maslač iz Čakovca. 

Na mjestu župana, s druge strane, vide se Reformistica Sandra Herman, Darko Zver (FOKUS) i bivši SDP-ovac, sada nezavisni Mladen Novak, koji poručuje da je Posavec najgora opcija za Međimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Kaj bi ti štel bit?' /

'Kandidirat ću se za župana!', otkriva Posavec za RTL. HDZ radije neće imati kandidata u Međimurju nego ići s njim

Image
'Kaj bi ti štel bit?' /

'Kandidirat ću se za župana!', otkriva Posavec za RTL. HDZ radije neće imati kandidata u Međimurju nego ići s njim


"U Međimurju više ništa neće biti isto, jer se ne može reći to smo zaboravili, idemo dalje. To tako u životu ne funkcionira. Svaki poziv telefonski, svaka izjava će se propitivati. Svaki posao će biti pod lupom javnosti i neće se moći normalno raditi", kaže Novak dok Zver dodaje kako je Posavec priznao krivnju te se on na njegovu mjestu ne bi kandidirao. 

Misli tako i prva žena koja se ikad kandidirala na poziciju župana u Međimurju. 

"Ukoliko se pokaže, kada budemo imali pravni sudski pravovijek da je gospodin Posavec doista kriv za ono što je priznao i što mu se stavlja na teret, onda ta odluka neće biti ni moralna, a bit će i štetna za žitelje Međimurja", rekla je Herman. 

Posavec pak smatra drugačije. "Ja sam uvijek bio vrlo pristojan u svim kampanjama, pa ću tako biti i ovoga puta i upravo zato smo organizirali izbore kako bi konačni sud mogli dati građanima, što god protukandidati misle o tome", tvrdi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redovitim izborima prije pola godine Posavec je osvojio najbolji rezultat u zemlji s uvjerljivih 65 posto glasova ostao je međimurski župan. Za većinu stanovnika ni danas nema dileme, a dok jedni na izbore izlaze kako bi ispunili svoju dužnosti,  ne misle tako svi Međimurci. Naime, do 16.30 sati pravo glasa na izborima koji će stajati više od milijun kuna iskoristilo je tek 23 posto građana, oko 10 tisuća manje nego u svibnju ove godine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo