Unajmili geodeta da izmjeri udaljenost od kuće do posla

Dio djelatnika županjskog Doma zdravlja ovih je dana ostao bez cipelarine jer im se domovi nalaze na manje od kilometra udaljenosti od radnog mjesta.

23.8.2011.
11:46
VOYO logo

Naime, nekoliko djelatnika Doma zdravlja je zbog odluke o novom obračunu naknade za prijevoz ostalo bez 500 kuna cipelarine, te se osjećaju oštećenima jer su im, kažu, uskraćena prava koja im pripadaju. Tvrde da do posla cestom prevale i više od kilometra udaljenosti.

"Zbog 200-tinjak metara manje puta od posla do kuće ostali smo bez cipelarine! I dok kolege u susjednim ulicama, čija je kuća navodno udaljena više od kilometra od radnog mjesta, i dalje dobivaju gotovo 500 kuna mjesečno, nama je novac uskraćen. Naravno da to ne možemo prihvatiti jer to je očiti primjer diskriminacije radnika", požalilo se nekoliko zaposlenika Glasu Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Doma zdravlja dr. Ruža Lelić pojasnila je da je postupila sukladno novom pravilniku resornog ministarstva, prema kojemu pravo na isplatu naknade za prijevoz imaju samo zaposlenici koji žive dalje od tisuću metara od radnog mjesta.

Među djelatnicima je, kazala je, provedena anketa u kojoj su se sami izjasnili o tome ostvaruju li pravo na cipelarinu ili ne. Neki se nisu izjasnili, te se zbog dvojbenih situacija u kojima je teško procijeniti udaljenost dr. Lelić za pomoć obratila geodetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201007080217006 arti-201005190437006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo