TUŽNA SUDBINA / Umro Ivo Weber, vojni invalid bez noge koji je bio zarobljen u stanu. Na zidu je napisao: 'Ako krepan, nazovi'

Image
Foto: Andrija Lipanović/Facebook

Prije tri godine amputirana mu je noga, no preminuo je sinoć. Godinama se borio za izgradnju invalidske rampe koja bi umirovljenicima i invalidima omogućila izlazak iz zgrade, pa onda i njemu samom. Rampu nikad nije dočekao

27.9.2023.
14:56
Andrija Lipanović/Facebook
VOYO logo

Ivo Weber, hrvatski branitelj i ratni vojni invalid preminuo je sinoć, javlja Slobodna Dalmacija.

Weberu je prije tri i pol godine amputirana desna noga. Od tada je praktički zarobljen u svom stanu jer u zgradi nije bilo invalidske rampe koja bi mu omogućila izlazak iz stana. Institucije mu nisu pomogle, a svi su nešto obećavali. Bio je prepušten susjedima, prijateljima i sestri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Strašno /

Žena (41) u parku Maksimir napala staricu (72). Teško je ozlijeđena...

Image
Strašno /

Žena (41) u parku Maksimir napala staricu (72). Teško je ozlijeđena...

Ivo Weber, i sam se, prije nego mu je amputirana noga kao predstavnik stanara, prethodnih deset godina, zalagao za izgradnju rampe zbog susjeda umirovljenika. Rampa koja se trebala ugraditi zahvaćala bi dio javne površine, a za to grad Split nikad nije imao sluha.

Jedino je rješenje bilo ugradnja kose rampe na čestici zgrade koju bi stanari morali sami platiti, međutim prema odgovoru direktora tvrtke Tehnoplast, Tonija Šoljana, novaca u pričuvi za tako nešto nije bilo. Financiranje su gospodinu Weberu obećavale Udruge, Crkva, Grad Split, međutim do danas to pitanje nije riješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrija Lipanović, prijatelj Ive Webera u rujnu je pokrenuo donacijsku akciju prikupljanja novaca za izgradnju rampe.

Da su institucije ponovno zakazale dovoljno govori činjenica je Ivo Weber na hodalicu čekao deset mjeseci, na protezu koja mu ne odgovara godinu i pol dana,a fizioterapeut mu je prestao dolaziti nakon što je „ispucao” dolaske. Na lijekove je trošio oko 1000 kuna, a od Ministarstva branitelja je dobivao oko 600 kuna socijalne pomoći uz mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zidu pokraj kojeg je ležao Ivo Weber, stajao je zalijepljen papir na kojem je pisalo ”Ako krepam, nazovi”.

Rampu nije dočekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vatromet izazvao strašan požar na vjenčanju u Iraku. Najmanje 100 mrtvih

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo