stolar i aktivist iz Vinjanina Donjih / Umjesto lokalne vlasti, stolar popravio klupu i restaurirao gradska vrata: Pred RTL-ovim kamerama nastavlja uređivati Imotski!

Nakon klupe obojao je i unutarnju stranu vrata povijesne tvrđave Topani

5.6.2021.
7:30
VOYO logo

Kad neće nitko, samouki stolar Toni Rebić hoće. U Imotskom je poznat jer je prije tri godine napravio zid plača gdje je ispisao imena svih koji su odselili iz Imotske krajine, a sad se opet uhvatio posla. 

Popravio je klupu na šetnici između Modrog i Crvenoj jezera, a zatim je obojao vrata na ulazu u povijesnu tvrđavu. Samouki stolar i aktivist nije više mogao gledati nered i sam je popravio klupu na šetnici između imotskih jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni upozorava da su Crveno i Modro jezera, kao turistička atrakcija još uvijek zatvoreni. Turisti osim na otpad i slomljene klupe, tu neće naići na otvorena vrata restorana, info centra, ali ni sanitarnog čvora.

Nastavlja sa uređivanjem svog kraja 

Nakon klupe obojao je i unutranju stranu vrata povijesne tvrđave Topani. Dosadašnje radove procijenio je na 1.100 kuna. "Evo ja se sada nudim ako neće oni, ja ću evo ljudi sa starne nude donacije ja to ne mogu uezti. Od donacije se može napraviti sve", kaže Toni Rebić, stolar i aktivist iz Imotskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradončelnik Ivan Budalić kratko je poručio da će njegov korisan rad možda preusmjeriti na dugove koje ima prema Gradu. Koje, nije objasnio. No, u Imotskom tvorca zid plača i njegove akcije uglavnom podržavaju.

"Moje mišljenje je da bi službe trebale raditi svoj posao, ali one to ne čine. Kako u Imotskom tako u cijeloj Hravtskoj, a gospodin Rebić čini dobro za dobrobit našeg grada", smatra sugrađanka Ana Protrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Za i protiv Hrvatske /

U Imotskom zid plača - simbol napuštanja Hrvatske, prošle godine otišlo je čak 65 tisuća mladih: tko i zašto Hrvatskoj ipak daje šansu?

Image
Za i protiv Hrvatske /

U Imotskom zid plača - simbol napuštanja Hrvatske, prošle godine otišlo je čak 65 tisuća mladih: tko i zašto Hrvatskoj ipak daje šansu?

U rodnim Vinjanima Donjim apelirao je ovaj gradski aktivist na pločnik kojeg nema, a put je školarcima popriječio potok i reklamni pano. "Ima razlog zašto nisam otpilao. Razlog se nalazi s druge strane da ne bi ispalo da Toni Rebić nekome riže glavu. Kad vidite što je s druge starne, ja pozivam odgovorne da režu samo sebi glavu. Evo za sigurnost naše dice", kaže Rebić.

Kaže kako njegovim akcijama tu nije kraj. Dok god ima nereda koji drugi nisu počistili, Toni Rebić svojim primjerom će im pokazati što se mora odraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo