potjerali igrače Hajduka /

Umjesto 'bilih' - 'plavci' u Šibeniku: opsadno stanje zbog jedne fotografije

Umjesto igrača Hajduka, šibensku plažu Banj zauzele jake policijske snage i ratoborni navijači Šibenika. Hajdukovci se fotografirali u Primoštenu

13.11.2016.
18:34
VOYO logo

Zbog Hajduka opsadno stanje na šibenskoj plaži Banj. Budući da je za njih Krešimirov grad po procjeni policije bio preopasan - klupska fotografija snimana je nekoliko kilometara dalje. Naš Ilija Radić zatekao se u nimalo ugodnoj situaciji koja dokazuje da je policija ispravno procijenila.  

Umjesto igrača Hajduka, na šibenskoj plaži Banj jake policijske snage i ratoborni navijači Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi se razlog vjerojatno krije u najavi kako će Funcutima omraženi Hajduk u Šibeniku snimati fotografiju za klupski kalendar. No, policija je fotografiranje igrača i navijača Hajduka u srcu Dalmacije proglasila događajem visokog rizika.

"Policija je procijenila da je to okupljanje od visokog rizika te su od nas tražili da imamo sto zaštitara i sto metara ograde. Evo vidili ste i danas, imamo najviše djece na takvim okupljanjima, to su fešte di se dica druže s igračima. Ne želimo djeci da im ostane za cijeli život uspomena vojske zaštitara, policije i ograda", kaže Jerko Trogrlić, voditelj projekta hajdukovih kalendara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hajduka tvrde kako u Šibeniku živi 692 registriranih članova Hajduka te protivnici snimanja spadaju tek u manjinu, a to potvrđuje i mišljenje na gradskim ulicama.

"Je li Hajduk dobrodošao u Šibeniku? Jeste, pa normalno", kaže Mario iz Šibenika.

"Apsolutno. Hajduk je domaći, zašto ne. Samo ne mogu ja prihvatit da je meni Hajduk prvi, a Šibenik drugi nikako", dodaje Vinko.

Jedanaesta u nizu fotografija za Hajdukov kalendar ipak je snimljena i to 30-ak kilometara južnije, u Primoštenu gdje je nisu bili potrebni ni zaštitari, ni ograde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo