POKAJAO SE / Umirovljeni vojnik prijetio Banožiću: 'Mater ti je*em...' Sada je osuđen: 'Žao mi je, neće se više nikad ponoviti'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Okrivljenik je na sudu priznao djelo kazavši da je odmah zažalio čim je poslao poruke te je shvatio da je pogriješio, ali više nije bilo povratka. Rekao je da ih je poslao u afektu jer je bio revoltiran ponašanjem ministra Banožića i njegovim aferama

1.2.2024.
14:46
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Višestruko odlikovani umirovljeni razvodnik HV-a (49) iz Milanovca osuđen je nepravomoćno na Općinskom sudu u Virovitici zbog izrečenih prijetnji sada već bivšem ministru obrane Mariju Banožiću.

Kazna za kazneno dijele prijetnje "prema službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem" kreće se od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali je umirovljeni vojnik ipak osuđen na uvjetnu kaznu od devet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni vojnik je 6.srpnja 2023.godine u 20.18 nezadovoljan radom tadašnjeg ministra obrane Marija Banožića sa svog Facebook profila poslao više prijetećih poruka službenom profilu Ministarstva obrane.

"Imaš zabranu da mi priđeš na kilometar jer ne odgovaram za posljedice, mater ti j.... četničku, izlazi iz mamine p...., ni tamo nisi siguran, bude te Andrej lupo k..... u čelo", napisao je revoltirani vojnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te su poruke kod tadašnjeg ministra izazvale osjećaj nesigurnosti te je sve prijavljeno policiji.

Image
PALI MINISTAR /

RTL doznaje: Tri mjeseca nakon nesreće Banožić podnio ostavku na mjestu predsjednika županijskog odbora HDZ-a

Image
PALI MINISTAR /

RTL doznaje: Tri mjeseca nakon nesreće Banožić podnio ostavku na mjestu predsjednika županijskog odbora HDZ-a

Okrivljenik je na sudu priznao djelo kazavši da je odmah zažalio čim je poslao poruke te je shvatio da je pogriješio, ali više nije bilo povratka. Rekao je da ih je poslao u afektu jer je bio revoltiran ponašanjem ministra Banožića i njegovim aferama. To je bilo u vrijeme kada je predsjednik RH preko medija prozivao ministra Banožića, a on se bahato ponašao. Naveo je da mu je žao, da neće to više nikada ponoviti i da čak razmišlja o tome da obriše sve profile na društvenim mrežama koje ima otvorene jer je iz ovoga izvukao pouku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom odabira vrste i visine kaznenopravne sankcije sud je od olakotnih okolnosti cijenio njegovu dosadašnju neosuđivanost i priznanje, dok otegotnih okolnosti nije našao. Sud smatra da je izrečena kaznenopravna sankcija primjerena stupnju krivnje i težini počinjenog djela te je uvjerenja da će se s ovakvom kaznenopravnom sankcijom ostvariti svrha kažnjavanja", piše u presudi koji je donio virovitički sud.

Podsjetimo, bivši ministar Banožić je 11. studenoga prošle godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija, a on je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu. Istog dana ga je premijer Andrej Plenković razriješio dužnosti ministra, a prije par dana je objavljeno kako je Banožić sam podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što se sve banožiću stavlja na teret? Odvjetnik: 'Očito se išlo s blažim oblikom krivnje. Na temelju čega?'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo