'ILI SU SPAVALI ILI SU NESPOSOBNI' / Umirovljeni pilot o dronu: 'Oni koji rade s tom tehnikom su očito nesposobni za izvršenje svoje zadaće'

Umirovljeni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ivan Selak, slaže se s premijerom Plenkovićem u tvrdnji da je ova letjelica izravna prijetnja Hrvatskoj

12.3.2022.
21:50
VOYO logo

Ivan Selak, umirovljeni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, za RTL.hr komentirao je bizarnost cijele situacije oko pada bespilotne letjelice nedaleko Studentskog doma Stjepan Radić. Kako sam kaže, za njega uopće nije ključno pitanj - tko je poslao ovu letjelicu u Zagreb, već kako je uopće došla do Zagreba.

''Odakle je došlo u Zagreb znamo. Za mene je ključno pitanje kako je uspio doći do Zagreba i tresnuti na Zagreb. Način na koji je taj dron došao ovdje, to je splet okolnosti. Tehnika nije svemoguća, a oni koji rade s tom tehnikom su očito spavali i očito su nesposobni za izvršenje svoje zadaće. Kako u Rumunjskoj, tako u Mađarskoj, tako i u Hrvatskoj. A naročito u Torrejónu u Španjolskoj'', započeo je Selak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je kako je dron poletio iz Ukrajine, u Rumunjskoj su bili časnik za navođenje i njegov zapovjednik.

Image
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE /

Ovo je letjelica koja je u četvrtak pala u Zagrebu, mjesto obišao i premijer Andrej Plenković

Image
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE /

Ovo je letjelica koja je u četvrtak pala u Zagrebu, mjesto obišao i premijer Andrej Plenković

''Časnik je mlad čovjek, njegov zapovjednik nekakav uhljeb koji je tu došao da ga se zrakoplovstvo riješi. Časnik za navođenje onako mlad i ambiciozan kaže 'nešto leti k nama, šefe', a ovaj odgovara 'daj, šta leti k nama? nemoj me gnjaviti' i gleda utakmicu.Tko igra? Recimo igra Real i PSG, dron prelazi preko Rumunjske, ovaj uopće ne reagira. Dolazi u Mađarsku i tamo je priča ista. Rezultat je taman 1:1'', opisao je Selak i inzistirao na tome kako netko u Torrejonu treba odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je kako je Plenkovićeva izjava u kojoj kaže da je ovdje riječ o direktnoj prijetnji Hrvatskoj jedini glas razuma u ovoj situaciji te dodao: 'Mi smo treći u lancu, smo mala zemlja. Prošao je cijelu Mađarsku, ako ne dižu oni, ako se ne javljaju iz Torrejona, šta ćemo mi?'', zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo