Put Duga Njiva / Ulica u Kaštel Sućurcu opasna za život - djeca ne mogu u školu, ne mogu proći ni vozilo Hitne pomoći, ni vatrogasci...

Djeca ne idu sama do škole, ali do njihove ulice ne može ni vozilo hitne ni vatrogasaca

15.9.2021.
7:00
VOYO logo

Stanovnici u Kaštel Sućurcu na Putu Duga Njiva dočekali su legalizaciju, pa i kanalizaciju, ali već 20 godina čekaju adekvatnu cestu.Postojeći put pun je odrona jer nema potporne zidove. Ulica je, kažu mještani, opasna ne samo za vozila, nego i za pješake. 

Ovaj put rupe na putu napravili su bageri koji uvode kanalizacijske priključke. No, riječ je o ulici u kaštel Sućurcu koja stoji na litici od 5 metara bez ikakve potpore i redovito se odranja. Nedavno je bura isčupala hrast, a umjesto puta ostao je krater….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne može se ovdje proći vidit kakvi je put nasidnite morate se davati gore, razbijat auto da bi mogli proći", rekao je Milan iz Kaštela. 

“Dašta nego strah morali smo dicu voditi iz škole u školu mala nije smila ići..”, rekla je Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca ne idu sama do škole, ali do njihove ulice ne može ni vozilo hitne ni vatrogasaca. Događalo se da dostavna vozila zapnu, a nakon što je stigla kanalizacija stanje nije ništa bolje…

“Došli su raditi radove, potpornih zidova nema niti ne znamo kako su to. To je krivično djelo. Kako mogu uopće cestu uzurpirati, a nema potpornih zidova. Nama je ovdje u pitanju život svaki dan kad se prolazi hoće li se odvalit ili neće. Srića nema velikih kiša, kada dođe velike kiše ovo sve ide…”, rekao je Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradskoj upravi svjesni su problema, ali I mogućih troškova…

Brzog rješenja nema

“I radi se o finacijski zahtjevnom projektu i samo tehničko rješenje je zahtjevno, te očekujemo od par projektantskih kuća I inžinjera da nam daju rješenje najbolje I najprikladnije da bi to dugoročno opstalo”, rekao je Ivan Čagalj, upravitelj Vlastitog pogona za komunalne djelatnosti Grada Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu grad pregovora sa više vlasnika okolnih zemljišta, jer za adekvatnu cestu nedostaje prostora. Neki nisu spremni ustupiti ni metar, a drugi samo uz naknadu.

“Ja dozvoljam da se napravi, mi smo napravili put, sada neka oni naprave ali neka plate taj metar bez problema. Samo da se napravi cesta, ništa nije sporno s naše strane", rekao je Ivan Kunić iz Kaštela Gomilice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No za cestu koja se čeka više od dvadeset godine trebat će vremena I novaca, jer brzog rješenja nema. Do tada će se opasnim putem prolaziti sa strahom i oprezom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo