mrak-taritaš bijesna / 'Ukrao nam je park, Britanac, Cvjetni, Jabuku, a sad i magnoliju s Trga žrtava fašizma'

Image
Foto: Facebook (Maja Kljaić/Branko Bogunovic)

Ogorčeni Zagrepčani kažu da je jedan od najljepših prizora kod Meštrovićeva paviljona nestao u samo nekoliko sati

28.3.2018.
12:27
Facebook (Maja Kljaić/Branko Bogunovic)
VOYO logo

Radnici Zrinjevca prošlog petka su u ranim jutarnjim satima iščupali čuvena stabla magnolije na Trgu žrtava fašizma, gdje već više od mjesec dana traju radovi. 

Image

Inicijativa 'Vratite magnoliju' traži da se zaustavi daljnja devastacija Trga žrtava fašizma

Image

Inicijativa 'Vratite magnoliju' traži da se zaustavi daljnja devastacija Trga žrtava fašizma

Bijesni građani su zbog toga su taj dan u večernjim satima na ogradi, kojom je ograđeno gradilište, ostavili ljute poruke zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da vrati magnoliju. Također, netko je u nedjelju posadio novu magnoliju i uz nju postavio svijeću za staru, iščupanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogorčeni Zagrepčani kažu da je jedan od najljepših prizora kod Meštrovićeva paviljona nestao u samo nekoliko sati. Zbog toga su i otvorili FB stranicu 'Vratite magnoliju', kao odgovor na odluku Grada Zagreba o uklanjanju magnolija koje su uljepšavale Trg žrtava fašizma, ali i inicijativu da se zaustavi devastacija gradskih prostora.

Među ogorčenima je i političarka Anka Mrak-Taritaš koja je uz vijest o devastaciji napisala: 'Prvo Jabuka, a sada magnolija. Polako, nasilnim putem nestaju svi simboli Zagreba. Gradonačelnikov program svodi se na uništavanje duše našeg grada. Pitam se što je sljedeće na redu?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je podijelila i karikaturu Bandića koji čupa magnoliju s Trga žrtava fašizma dodajući: 'Ukrao nam je park, ukrao nam je Britanac, ukrao nam je Cvjetni, a sad nam je ukrao i magnoliju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadno se doznalo koja je lokacija gdje se nalaze iščupane magnolije, piše Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Magnolije s Trga žrtava fašizma presađene su u naš rasadnik Čret te će nakon odabira nove lokacije biti posađene", odgovorili su iz Ureda voditelja podružnice Zrinjevca Zoranu Peharu.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo