UKRAO IM 100.000 KUNA: / Zagrepčanin po Zadru pljačkao vozače tako što je ometao signal kada su zaključavali aute

Image
Foto: PU zadarska

Na opisani način, 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna,

23.7.2019.
14:41
PU zadarska
VOYO logo

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči za više teških krađa iz vozila. Naime, jučer oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala zatečena je i uhićena jedna muška osoba.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 52-godišnjaka se sumnjiči da je 29. lipnja oko 12 sati u ulici Akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila – BMW (KA) da zaključa vozilo, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura. Na isti način je dana 13. srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje vozila Mercedes ( ZG) u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije otuđio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nadalje, sumnjiči ga se da je 18. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u ulici Bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala, onemogućio zaključavanje Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM. Na opisani način, 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji mu je oduzet.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo