Paket kod policije / Ukrajinsko veleposlanstvo u RH dobilo paket sa životinjskim očima! Oglasila se policija

Navodno je isto dobilo i veleposlanstvo u Poljskoj, Austriji, Italiji...

2.12.2022.
12:52
VOYO logo

Oleg Nikolenko, glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova objavio je da je hrvatsko, uz druga veleposlanstva diljem svijeta zaprimilo paket prijetnju.

U objavi koju je istaknuo na svom Facebook profilu kaže kako su paketi sadržavali životinjske oči, a osim veleposlanika u Hrvatskoj, navodno su iste dobili i u Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Italiji, Austriji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu smo upitali veleposlanika u Hrvatskoj koji nam je i sam proslijedio objavu glasnogovornika ukrajinskog ministarstva. Sam kaže da je na putu.

Ispred Veleposlanstva nema policije, koja se o ovom slučaju oglasila putem priopćenja koje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke.

Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom.

Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava", navodi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo