UKRAJINSKI VELEPOSLANIK: / 'Nismo prevarili Hrvatsku u remontu MiG-ova, Hrvati su cijelo vrijeme bili u kontroli'

Image

Veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levčenko večeras je u emisiji 'Bitno' Mreže TV govorio o aferi s remontom hrvatskih MiG-ova.

5.4.2016.
22:16
VOYO logo

"Mi smo još prije tri godine prošli medijsku hajku. O remontnom zavodu Odesa pisalo se bez argumenata, a naši su se demantiji skraćivali. Molim da se ne služimo lažima. Mi smo radili remont zrakoplova, Hrvati su cijelo vrijeme bili u kontroli. Postoje fotografije. Ma kakve su to gluposti da su skretali pogled i dobivali kuverte s mitom da neke stvari previde.

Pa tvrtka u Odesi radi od 1911. I još nam ruske tajne službe podvaljuju afere, a novinari ih slijede, jer smo s njima u ratu", rekao je veleposlanik Levčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OVO NIJE KORUPCIJA, OVO JE VELEIZDAJA': /

Predsjednica o aferi oko kupovine MiG-ova

Image
'OVO NIJE KORUPCIJA, OVO JE VELEIZDAJA': /

Predsjednica o aferi oko kupovine MiG-ova

Zašto su avioni dolazili u dijelovima?

U emisiji je gostovao i zagrebački novinar Ivan Brodić, kojeg su Levčenkove izjave prilično razljutile.

"Nemojte vi meni podvaljivati nekakvo ruspolistvo. Mene samo zanima gdje je i kako potrošen naš novac. Zato sam o ovom slučaju pisao. Ako se zrakoplovima gase motor, curi ulje, ako uopće ne lete, pa sve je jasno. Gdje ima dima ima i vatre. Uostalom, zašto su zrakoplovi u Hrvatsku dolazili u dijelovima umjesto da lete?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

'Hrvatska nas je molila da ih tako dovezemo'

"Hrvatska nas je strana molila da pet MiG-ova kupljenih u Ukrajini tako dovezemo. Ne može zrakoplov samo tako letjeti zračnim prostorima pojedinih zemalja. Treba ih unaprijed registrirati. Mi smo Hrvatima time činili uslugu." Brodić ga je pitao i zašto ukrajinski stručnjaci borave u Hrvatskoj, je li to zato što se avioni stalno kvare?

"Ne nego smo perfekcionisti", ljutito je uzvratio Oleksandr Levčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo