MILIJARDER S FORBESOVE LISTE OZBILJNO ZAGRIZAO ZA ŠKVEROVE? / Danas šalje predstavnike u Rijeku i Pulu

Image
Foto: YouTube

Predstavnici ukrajinske grupe Smart Holding sastaju se danas u Rijeci i Puli s upravama Uljanika i "3. maja" kako bi razgovarali o mogućoj suradnji

11.10.2018.
10:10
YouTube
VOYO logo

Danas bi u Rijeku i Pulu trebali doći predstavnici produkcijske i investicijske ukrajinske grupe Smart Holding, čiji je vlasnik milijarder s Forbesove liste Vadim Novinsky, piše Novi list. Razlog za dolazak je razgovor s upravama Uljanika i "3. maja" o planovima uprava tih škverova za budućnost te o mogućim ulaganjima u brodogradilišta.

Kako doznaje Novi list, predstavnici Smart Holdinga, Ukrajinci i jedan Amerikanac, već su bili na sastanku s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, no iz Ministarstva gospodarstva za sada ne žele otkriti detalje sastanka. Navodno su namjere ove ukrajinske tvrtke ozbiljne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ULJANIK PRED POTPUNIM KRAHOM: /

Ako Kanađani otkažu narudžbu, ni najbolji plan restrukturiranja neće više imati smisla

Image
ULJANIK PRED POTPUNIM KRAHOM: /

Ako Kanađani otkažu narudžbu, ni najbolji plan restrukturiranja neće više imati smisla

Žele snimiti situaciju u brodogradilištima

Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj, rekao je da je namjera predstavnika tvrtke snimiti situaciju u brodogradilištima te na osnovi toga donijeti kvalitetnu prosudbu i odluku. No, krajnja odluka će ovisiti i o interesu hrvatskog vodstva brodogradilišta, kao i Vlade.

Pirić uvjerava da Smart Holding, koji je vlasnik i najvećih ukrajinskih brodogradilišta, namjerava ulagati baš u razvoj brodogradnje, a ne u neke druge djelatnosti, i to u oba brodogradilišta. Kao jasan razlog njihovoj zainteresiranosti vidi u tome što su Novinsky i Rinat Ahmetov vlasnici ukrajinske metalurške tvrtke Metinavest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinsky bi trebao do kraja godine ponovno doći u Hrvatsku

Inače, ovo je već drugi pokušaj suradnje Novinskog s hrvatskom brodogradnjom, budući da se prije godinu sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem kada je razgovarao o ulaganjima u hrvatsku brodogradnju.

Pirić tvrdi da je Novinsky ozbiljno zainteresiran za posao i da će do kraja godine vjerojatno ponovno doći u Hrvatsku. Podsjetio je da je tijekom Sanaderove vlade bio zainteresiran za splitsku i sisačku željezaru, no od suradnje nije bilo ništa jer politika nije bila zainteresirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo