CIJENA NEODLUČNOSTI /

Ukrajinski IT div okrenuo leđa Srbiji, posao hitno sele u Zagreb: 'Dosljedno pomažu našoj domovini'

Image
Foto: Profimedia

'U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku Ukrajini od srbijanskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku', jasna je tvrtka

8.3.2022.
15:46
Profimedia
VOYO logo

Poznata ukrajinska IT kompanija "Intellias" preselila je svoje poslovanje iz Novoga Sada u Hrvatsku zbog nepružanja potpore Ukrajini koja je izložena agresiji Rusije, prenio je u utorak objavu ove kompanije portal Nova.rs.

"U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku Ukrajini od srbijanskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku", navodi se u njihovoj objavi na Facebooku, i dodaje kako će ured tvrtke biti otvoren u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o ratu u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

"Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije – pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu", navodi se priopćenju kompanije koja upošljava više od 2500 IT stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Globalni tehnološki partner

"Vrlo nam je važno kako na događaje u Ukrajini reagiraju druge države, u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbjeglicama. Hrvatski dobrovoljci otišli su u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. S obzirom na sve ovo, donijeli smo hitnu odluku o preseljenju ureda Intelliasa u Zagreb", stoji u objavi koju je potpisa izvršni direktor i suosnivač Intelliasa Vitalij Sedler.

Image
MUKE SRPSKOG PREDSJEDNIKA /

Ugledni Politico posvetio naslovnicu Vučiću: 'Obija mu se o glavu povlađivanje Putinu'

Image
MUKE SRPSKOG PREDSJEDNIKA /

Ugledni Politico posvetio naslovnicu Vučiću: 'Obija mu se o glavu povlađivanje Putinu'

Nova.rs navodi da je Intellias globalni tehnološki partner koji posluje u 25 zemalja širom svijeta i upošljava 2500 profesionalaca, među kojima su i IT stručnjaci iz Srbije. Za sada nije poznato hoće li će odluka kompanije o preseljenju u Hrvatsku utjecati na njihove poslovne angažmane, dodaje portal.

Srbija je pružila podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine i na sjednici Opće skupštine UN-a pridružila se osudi invazije Rusije na Ukrajinu, ali je, kao zemlja kandidatkinja za članstvo u EU, odbila uvesti sankcije Rusiji koje je uvela cijela Europska unija, zbog čega je Europski parlament iskazao "duboko žaljenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo