Ukop mrtvih 4 m od njihovog dnevnog boravka?

'Oni koji žive uz groblje moraju se znati ponašati, pa tako mi godinama prekidamo svako slavlje u vrijeme pogreba.

20.4.2011.
19:29
VOYO logo

Proširenje Novigradskog groblja u Osijeku itekako je uzbunilo stanovnike Vijenca Ivana Česmičkog i Baranjske ulice koji su zbog toga organizirali i potpisivanje peticije. Kažu kako život uz groblje ni do sada nije bio lak, ali otkada bi se groblje trebalo proširiti na suprotnu stranu i time od njihovih kuća biti udaljeno tek četiri metra, ne mogu više šutjeti.

Najviše razloga za nezadovoljstvo ima Vlasta Praljak, koju sada od prvih grobnica dijeli deset metara, a uskoro će joj se pogrebi, doslovce, obavljati pred prozorom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji žive uz groblje moraju se znati ponašati, pa tako mi godinama prekidamo svako slavlje u vrijeme pogreba. No, sad nećemo moći ni razgovarati jer će se pogrebi održavati nama ispred nosa! Suprug i ja počeli smo razmišljati i o preseljenju", žali se ona.

I njenim susjedama Vlasti Abramović i Nadi Lesko "prekipio je lonac". Tvrde da od stanara mišljenje o proširenu nitko nie tražio, jednako kako ih nisu tražili ni suglasnost. Na udaru su i oni koji ondje imaju garaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vijeća GČ Novi grad Anto Bošnjak kaže kako je peticija zaprimljena i proslijeđena nadležnim gradskim službama, a njezina poruka prihvaćena.

"Na južnoj strani postoje dvije zelene površine s raslinjem, a zaključeno je kako taj prostor ne treba pretvarati u groblje, već urediti i postaviti klupe za odmor u hladovini. S druge strane nalaze se garaže, za koje je upitno jesu li legalno izgrađene. Taj prostor treba urediti, proširiti groblje za red-dva, i to bez ometanja stanara. Građani su u pravu, treba proširiti groblje, no ostaviti postojeći polaz", kazao je Bošnjak za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo