tragedija za tragedijom / Ukinuli mu besplatnu terapiju: 'Mario je toliko napredovao, a sad ga država želi uništiti'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Jedina želja njegovih roditelja je da ponovno prohoda

15.10.2018.
22:11
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Sin Darka (59) i Vere (55) Ferenčić izgubio je život u prometnoj nesreći 2008. godine, a pet godina kasnije zadesila ih je nova tragedija. Još jedna prometna nesreća. Pet godina nakon smrti starijeg brata Mario (30) je ostao nepokretan. 

Inače, nakon stradavanja starijeg sina, Darko doživljava psihički slom i od tada je na liječenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina želja njegovih roditelja je da Mario ponovno prohoda. U Krapinske Toplice preselili su se kako bi sinu omogućili svakodnevnu terapiju. Žive u dvadesetak kvadrata podstanarskog stana za kojeg izdvajaju 1.600 kuna s režijama, od ukupno 3.300 kuna Darkove i Verine mirovine, prenosi 24 sata.

No, prošle godine mu je bez obrazloženja ukinuta terapija u tamošnjoj bolnici. Jedino što mu država sada omogućava je dva puta godišnje po dvadeset dana bolničke rehabilitacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici mu nisu htjeli napisati preporuku za terapiju u kući u Krapinskim Toplicama pa su se roditelji okrenuli terapiji "na crno".

"Počeli smo plaćati terapeuta na crno samo da Mario ne ostane bez vježbi. Toliko je napredovao, a sad ga država želi uništiti. Jedva smo se uspjeli izboriti da Mario dobije mirovinu od 1.700 kuna, pa s invalidninom ima ukupno 3.200 kuna. No na svakodnevne vježbe i terapeuta trošili smo više od 3.700 kuna na mjesec. Razočarani smo, iscrpljeni i očajni, ne znamo više kome se obratiti. Samo želimo da naše dijete opet hoda", ispričala je shrvana majka za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario bi trebao svakodnevno na vježbe u bazenu u bolnicu koji moraju sami platiti. Budući da na lijekove mjesečno troše više od 500 kuna, na kraju im ne ostane dovoljno ni za osnovne životne potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo