UHLIR TVRDI DA SE ZAGREBOM UPRAVLJA KAOTIČNO: / 'Pa prva njena odluka je dati 15 milijuna za istočnu tribinu – gdje je tu pamet?'

Image

'Tko je mogao očekivati da će Zagreb biti tako pasivan.

3.4.2021.
10:20
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i kandidat za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir za N1 istaknuo je kako se i nakon Bandićeve smrti, glavnim gradom i dalje upravlja kaotično.

„“To me ne čudi, nije tu samo Bandić bio takav, i prvi ljudi oko njega pridonose kaosu. To se vidi iz odluke da se maske na otvorenom nose – pa ne nose. Odluka koja slijedi pokazuje da i dalje vlada kaos. Jelena Pavičić – Vukičević dala je 15 milijuna kuna za uklanjanje istočne tribine Maksimira, a ljudima u Markuševcu ništa ne čini da im se pomogne i dalje“, rekao je i nastavio: „Gradska uprava je obezglavljena, nekontrolirano funkcioniraju. Pa prva odluka VD gradonačelnice je 15 milijuna kuna za istočnu tribinu – gdje je tu pamet? Zagreb ima 14 milijardi kuna proračuna, a ne radi ništa”, rekao je Uhlir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći problem je svakako obnova nakon potresa.

„Teško je kada vidite da građani čekaju godinu dana da se nešto promijeni. Zakon je bio pisan za hitni postupak, brze mjere, ali politika je donijela svoju odluku i rješenje koje je doneseno je dugotrajno i sporo. Cijeli sustav postavljen je tako da sporo reagira. Čim se išlo na osnivanje novog tijela, to je prolongiranje na određeno vrijeme. Jedno tijelo se ne može osnovati preko noći, trebaju proći formalne procedure… Ne možete s burze pozvati ljude da dođu raditi u Fondu. To su specijalistički poslovi”, rekao je Uhlir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Banovini, kaže, sve puno brže ide, a razlog tome je Stožer koji je tamo postavljen.

“Tko je mogao očekivati da će Zagreb biti tako pasivan. Država je očito morala preuzeti obnovu, jer ovo što se događa u Zagrebu je sramotno”, rekao je Uhlir, koji je ujedno i državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se pomoći EU

Govoreći o svojim planovima, uzda se u novac EU.

U Zagrebu propagiram razvoj, napredak, pokretanje velikih infrastrukturnih projekata za koja se mogu dobiti EU sredstva. Šteta je što je Zagreb propadao 20 godina. Drugi su europski gradovi napredovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za moje projekt Zagreba, zeleni i pametni grad, Europa je spremna izdvojiti milijune. To bi pomoglo našim građanima da se ugodnije osjećaju, da budu zdraviji, da budu manje prometne gužve. Pametan grad znači da se podaci koji postoje obrađuju u realnom vremenu, pa možemo razviti npr. s Rimcem funkcioniranje pametnog grada.

Savi treba novi pristup, četiri prijelaza kroz četiri pregrade, a za to 85 posto sredstava možemo dobiti iz EU-a. Proračun je sada u katastrofalnom stanju, potrebna će biti revizija stanja, kome se duguje… Milijardu i 300 milijuna kuna je dug samo za 2019. godinu, a za prošlu ni nemamo podatke. Bit će potreban preustroj Holdinga i gradske uprave”, istaknuo je Željko Uhlir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo