Uhićeni odvjetnik Marković kum je ministra Šimonovića

31.3.2010.
10:39
VOYO logo

"Da, istina je. Ranih 80-ih bio sam kum na vjenčanju Zorana Markovića", potvrdio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović, ističući da to neće imati apsolutno nikakvog utjecaja na postupak.

Preko glasnogovornice Ministarstva pravosuđa Šimonović je poručio da će i u ovoj priči, kao i mnogo puta dosad, inzistirati da su svi pred zakonom jednaki i da u tome nema nikakvih opterećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnika Markovića s aferom Podravka i Ina povezuje nekoliko činjenica. Od lipnja 2009. on je direktor malteške off-shore tvrtke Fima Ami, ključnog poslovnog subjekta u USKOK-ovoj akciji Menadžer.

Drugo, tijekom privatizacije Ine Marković je imao ulogu savjetnika Republike Hrvatske, kao dioničara prodavatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odatle kreću veze i s Damirom Polančecom, a nakon afere Podravka Marković je putem medija poručio da je na čelo Fime Ami došao nakon sumnjivih transakcija te da se ne osjeća krivim ni za što sporno u toj istrazi, piše Jutarnji list.

List navodi i da je Marković jedan od najmoćnijih zagrebačkih odvjetnika, kojemu su klijenti najvažnije državne institucije i tvrtke: Vlada, ministarstva, državna poduzeća, Hrvatski fond za privatizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine, dok je još na čelu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva bio Polančec, Odjel računovodstva, financija i javnih nabava toga ministarstva s odvjetničkim je društvom Marković & Plišo sklopio ugovor o javnim uslugama u vrijednosti milijun kuna.

To odvjetničko društvo zastupalo je i Hrvatske šume, za koje je obavljalo usluge prikupljanja i analize zemljišnoknjižne dokumentacije za katastarske općine Pomer i Medulin te izradu pravnog mišljenja o vlasništvu Hrvatskih šuma. Vrijednost tog posla bila je 200.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima u registru Hrvatske odvjetničke komore, u odvjetničkom uredu Marković & Plišo radi osam odvjetnika i šest odvjetničkih vježbenika.

Prethodni članci:

arti-201003300076006 arti-201003300757006 arti-201003300641006 arti-201003300104006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo