'cash-trapping' / Uhićena trojica Rumunja koji su 'hvatali' novčanice na bankomatima po Hrvatskoj

Image

Osumnjičenici su nakon kriminalističkog istraživanja u petak poslijepodne privedeni u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave

14.3.2016.
15:52
VOYO logo

Istarska policija uhitila je trojicu Rumunja osumnjičenih da su na više mjesta u Hrvatskoj na bankomate ugradili tzv. hvatače novčanica ("cash-trapping") i ukrali zasad neutvrđenu količinu novca, izvijestila je u ponedjeljak istarska Policijska uprava.

Pripadnici interventne jedinice istarske Policijske uprave zaustavili su u četvrtak poslijepodne u Loborici u općini Marčani osobni automobil BMW  rumunjskih oznaka te su uhitili dvojicu 29-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U automobilu policija je pronašla različite predmete koji služe za počinjenje kaznenih djela, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oni od 7. do 10. ožujka na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, ugradnjom tzv. hvatača novčanica ("cash-trapping") na dijelu sklopa predviđenog za izlaz novčanica, iz više bankomata otuđili još neutvrđenu količinu novca. Osumnjičeni su za kazneno djelo teške krađe. 

 "Drugim riječima, trojica su na otvore za isplatu novca na bankomatima postavljala lažni otvor koji sprječava isplatu novca, to jest zaustavlja novčanice dok bankomat istodobno pokazuje isplatu novca", izvijestila je istarska policija, dodajući kako je cijela akcija organizirana u suradnji s djelatnicima Policijske uprave zagrebačke, osječko-baranjske, karlovačke i primorsko-goranske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičenici su nakon kriminalističkog istraživanja u petak poslijepodne privedeni u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo