Iznenađeni kolege / Uhićen pljačkaš zagrebačke pošte u Središću: Riječ je o policajcu koji je počinio još 11 drugih razbojstava

Image
Foto: PU zagrebačka

Pljačkaš je nakon naprada pobjegao u Kaufland gdje su ga uočili i pozvali policiju

23.11.2018.
12:10
PU zagrebačka
VOYO logo

Razbojnici su jučer po peti put opljačkali poštu u zagrebačkom naselju Središće. Nedugo nakon pljačke policija je identificirala pljačkaša koji je odgovoran za pljačke. 

Riječ je o aktivnom policajcu zagrebačke policije, 28-godišnjem djelatniku kojeg su povezali s još 11 drugih razbojstava u šest pekara, dvije poslovnice pošte, dvije ljekarne i jednom kiosku na području zagrebačkih naselja Novi Zagreb i Trnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve to se saznalo nakon što je pljačkaš iz napada na poštu pobjegao u obližnji Kaufland. Tamo su ga uočili zbog njegovih nervoznih kretnji i jedan od djelatnika pozvao je policiju. Kada su pregledavali nadzorne kamere iz pošte uočili su kako je riječ o osobi u istoj odjeći kao u slučaju maskiranog pljačkaša.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neugodno su se iznenadili kada su vidjeli da se radi o njihovom mlađem kolegi. Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je na način da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem, od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih ovisnošću o kocki.

Sveukupna počinjena materijalna šteta procijenjuje se na 34.000 kuna. Iz zagrebačke policije obavijestili su kako je policijski službenik istog trena udaljen iz službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo