opet nas hvale / Ugledni britanski list The Telegraph nahvalio dva hrvatska otoka: 'Podsjećaju na filmove o Jamesu Bondu'

Image
Foto: HTZ

Ugledni britanski list The Telegraph izdvojio je 17 najljepših i manje poznatih otoka u Europi, a među njima su odabrali i dva hrvatska, Vis i Šoltu.

1.8.2017.
10:19
HTZ
VOYO logo

U članku naslovljenom “17 najljepših skrivenih europskih otoka” među španjoloskim, grčkim, francuskim, švedskim i njemačkim otocima, našla su se čak dva hrvatska Vis i Šoltapiše The Telegraph.

Iako smo već navikli da svjetski mediji hvale hrvatsku obalu i more, i općenito našu zemlju kao poželjno odredište za odmor, ovaj put su izdvojeni otoci za koje većina Europljana nije čula. Ti su otoci posebno privlačni, bog svoje netaknute prirode, “divljine” i mira koji će vam pružiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Šoltu su tako napisali kako je turisti često zaobiđu zbog drugih, razvikanijih otoka u blizini Splita te kako je to prava šteta jer se radi o prekrasnom otoku, prepunom maslina i vinove loze koji će oduševiti svakog tko ga odabere za svoj odmor.

Za Vis je pak novinar Telegrapha ustvrdio kako je to otok “po mjeri” za zlikovce iz Bondovih filmova. Naime, idilične uvale i cesta koja vodi do sjevernog dijela otoka i s koje se pruža prekrasan pogled, toliko su oduševili novinara da je pomislio kako se nalazi u filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vis je jedan od najudaljenijih i najisturenijih otoka u Jadranu, a od Splita je udaljen tri sata vožnje trajektom, piše The Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo