PORIJEKLO IMOVINE /

Udruga Franak poreznoj prijavila viceguvernere HNB-a

7.5.2015.
12:50
VOYO logo

Iz Udruge upozoravaju da se u njihovim imovinskim karticama moze primijetiti nesrazmjer imovine i primanja te pozivaju Poreznu upravu na djelovanje.

"Hrvatska narodna banka je institucija koja treba stititi interes svojih gradana, a umjesto toga stiti interese poslovnih banaka. Sada postavljamo pitanje, temeljem uvida u njihove imovinske kartice, jesu li se prvo pobrinuli za svoj interes i kada ce dobrobit gradana doci na red?“, izjavljuju predstavnici Udruge Franak i dodaju kako je Hrvatska narodna banka duzna transparentno poslovati pred svojim gradanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijava za provodenje istrage porijekla imovine rezultat je, osim navedenog, i citanje razlicitih novinskih clanaka koji takoder postavljaju pitanja o porijeklu imovine navedenih viceguvernera.

"U visokim drustvenim krugovima kruze glasine o nadimku 'Mister 5%' kojeg je viceguverner Damir Odak stekao prilikom rada u OTP banci u Zadru na radnom mjestu predsjednika Uprave istoimene banke, gdje je navodno odobravao kredite pravnim i fizickim osobama bez provjere kreditne sposobnosti, uz nezakonitu proviziju od 5-10% od iznosa kredita“, dodaju iz Udruge Franak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Udruge Franak smatraju da je izuzetno vazno provjeriti porijeklo imovine odgovornih osoba, pogotovo tamo gdje je nesrazmjer imovine i primanja uocljiv te tamo gdje postoji opravdana sumnja da je doslo do zlouporabe polozaja u instituciji koja, ocigledno, vec duze vrijeme ne stiti interese svojih gradana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo