FOTO: / Prvo im je pao krov, sada vodu skupljaju kantama, što je sljedeće?

Nakon što se pod teretom snijega nekidan urušio krov Osnovne škole u zagrebačkom Sigetu, zgrada puna mališana sad i prokišnjava.

22.1.2013.
14:30
VOYO logo

Pet dana je prošlo otkako se pod težinom snijega u Osnovnoj školi Većeslava Holjevca u zagrebačkom Sigetu urušio krov. Nastava se dalje odvija bez prekida, no u neprimjerenim uvjetima. Krov, naime, još uvijek nije popravljen pa u školi prokišnjava. Prema riječima ravnatelja Ivana Ostrogonca, obnova uništene četvrtine krova je u tijeku.

"Radnici koje je poslao Grad su tu i na krovu se radi, no koliko će trajati popravak to ne znamo. Nije riječ o zahvatu koji se može riješiti na brzinu, a ni vrijeme nam ne ide na ruku, kao da se urotilo protiv nas. I danas nemilo pada", kazao je za Danas.hr ravnatelj škole Ivan Ostrogonac. Dodaje kako se u međuvremenu "spašavaju kako mogu". Trenutno im prokišnjava u jednoj učionici te u hodnicima, no to ne ometa nastavu, kaže nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učionicu štite najlonom, hodnike brišu

"Baš ste me ulovili na odlasku u trgovinu. Moram kupiti građevinski najlon kako bih zaštitio tu učionicu u kojoj prokišnjava. Hodnik nije tako strašan problem jer je pod kamen pa ga kad se nakupi vode prebrišemo", kazao nam je ravnatelj upućujući nas da za druge detalje i odgovor na pitanje kada mu više najlon neće trebati pitamo Gradski ured za obrazovanje i kulturu.

Odgovore nismo doznali jer do pročelnika Ivice Lovrića nismo uspjeli doći. Gospo'n Lovrić vjerojatno 'dela'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, krov škole se urušio u četvrtak navečer iza 21 sat. Nije izdržao pod težinom snijega koja je na njega napadala. Srećom, prilikom urušavanja škola je bila prazna pa nitko nije ozlijeđen. Kako bi za prvu ruku sanirali štetu te večeri su na teren odmah izašli vatrogasci koji su naveli da se radi o "rupi" od 50 metara četvornih.

Dajte svoju ocjenu onoga što ste pročitali, iznesite koje vas poteškoće muče, što biste najradije promijenili u svom gradu, a na što ste ponosni. Na adresu djelujlokalno@portal.net.hr šaljite nam svoje priče, a mi ćemo potražiti odgovore na vaša pitanja i tražiti očitovanje nadležnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo