POJAVIO SE OGLAS / Učenici preprodaju testove na koronu za 20 kuna, ministar oštro poručio: 'To je smišljena provokacija'; Otkrio na koga sumnja...

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Upitan o podacima o tome koliko je samotestiranja provedeno, kazao je kako nema te podatke, ali se oni očekuju tijekom ovog tjedna

14.2.2022.
11:10
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Od danas počinje samotestiranje učenika prije polaska u školu, a time i prekid samoizolacija. Većina škola je već u petak učenicima ili roditeljima podijelila dva kompleta testova.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija kako srednjoškolci preprodaju testove na koronavirus po 15-20 kuna. Svoj odgovor na tu situaciju poslao je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja osobno smatram to jednom u nizu provokacije koje su se dešavale sada koji se suprotstavljaju bilo kojoj mjeri koju donosi Stožer. Prvi dan nakon što je krenula distribucija pojavio se oglas u Plavom oglasniku da netko prodaje dva testa. Ne vjerujem da su, koliko god bili srednjoškolci, ne vjerujem da su to oni stavili. To je smišljena provokacija onih koji se suprotstavljaju svemu i svačemu", kazao je Fuchs za N1.

Image
NIŠTA IZNENAĐUJUĆE /

Srednjoškolci preprodaju testove na koronavirus za 20 kuna? 'Netko je vidio šansu da ušićari. Prate ono što se događa u društvu...'

Image
NIŠTA IZNENAĐUJUĆE /

Srednjoškolci preprodaju testove na koronavirus za 20 kuna? 'Netko je vidio šansu da ušićari. Prate ono što se događa u društvu...'

Ukidanje maski?

Upitan o podacima o tome koliko je samotestiranja provedeno, kazao je kako nema te podatke, ali se oni očekuju tijekom ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada su sve škole zaokupljene distribucijom testova i prikupljanjem obrazaca ako se neki roditelji protive testiranje. Tijekom ovog tjedna ćemo imati egzaktne podatke", rekao je ministar.

Odgovorio je i na upit znači li ovo da se ide u smjeru ukidanju nošenja maski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako naš sadašnji program ukidanja u samoizolaciji dobro prođe, onda će se ići u smjeru ukidanja nošenja maski tijekom školskih satova. To će ovisiti i o epidemiološkoj situaciji u zemlji", rekao je Fuchs.

Lažiranje testova

O roditeljskom potpisivanju peticija, kaže da je prosvjeda bilo i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo dali instrukcije ravnateljima da ako se pojave prosvjedi ispred škola protiv nečega što je dobrovoljno to prijave policiji i Stožeru civilne zaštite. Svi potpisuju peticije kolektivno, a nitko neće to priznati individualno. Ako je to nešto što nije prisila, onda ne znam zbog čega potpisuju peticiju. Imate kojekakvih ljudi. Ispred škole neće biti demonstriranja nikakvih. Ravnatelji će to sve prijaviti policiji."

Govoreći o odnosu povjerenja prema roditeljima da neće lažirati testove, kaže da se takve situacije ne mogu isključiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se duboko nadam da se roditelji neće igrati zdravljem svojeg djeteta i djece u okruženju. Nekih neodgovornih ponašanja će biti, ali to teško možemo spriječiti", zaključio je ministar.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo