bandić: 'to je protuustavno!' / U ZET-u se hvale kako prednost pri zapošljavanju imaju djeca i supružnici njihovih radnika!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika', pohvalili su se

28.7.2015.
10:25
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a se na svojim stranicama hvale 'legalnim nepotizmom' jer su se na sastanku s Upravom podružnice dogovorili kako će prednost pri zapošljavanju u podružnici ZET-a imati djeca i supružnici njihovih radnika. 

Osim toga, pohvalili su se i time što su se napokon izborili za kvalitetnije uniforme te bolju zaštitu vozača u slučaju kada putnik ne želi platiti kartu i 'želi nasilno ostvariti prijevoz'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu prenosimo u cijelosti:

ZAPOŠLJAVANJE DJECE NAŠIH RADNIKA: Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen prema Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodilo briga o gore navedenom dogovoru. Nastavljamo sa pritiskom za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli sukladno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcioniranje podružnice u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Protuzakonita odluka da prednost pri zapošljavanju u ZET-u ima rodbina

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je u utorak "protuustavnim i protuzakonitim" potez Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a koji se na svojim internetskim stranicama 'pohvalio' da su s upravom podružnice dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne mogu vjerovati da je to napravljeno jer je to protuustavno i protuzakonito", odgovorio je Bandić na upit novinara u pauzi sjednice Gradske skupštine kad je doznao da je Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a objavio dogovor o prednostima pri zapošljavanju.

"Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to napravili to je neozbiljno i neodgovorno. Ne može se to raditi. To je suludo i neodgovorno. Ne vjerujem da je to to", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela nije bila dostupna za komentar navedenog dogovora, a članica Uprave Holdinga Danijela Franić dogovor nije željela prokomentirati dok "ne dobije potpunu informaciju".

Zato su za komentar bili raspoloženi šefovi zagrebačkog SDP-a i HDZ-a Davor Bernardić i Andrija Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica drže, kao i Bandić, da se radi o dogovoru protivnom zakonima koji diskriminira sve ostale, osim rodbine ZET-a.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo