U Zagrebu posebna regulacija prometa

22.9.2012.
10:18
VOYO logo

Pravila zabrane prometovanja motornim vozilima vrijede od 8 sati ujutro do 20 sati navečer. Za promet će biti zatvorena gradska zona omeđena Trgom bana Josipa Jelačića - Jurišićevom - Palmotićevom - Boškovićevom - Andrije Hebranga - Gundulićevom - Ilicom - Mesničkom - Demetrovom - Ilirskim trgom - Radićevom - Trgom bana Josipa Jelačića. Ondje će moći prometovati samo Hitna pomoć, vatrogasci i policija, te komunalna vozila, vozila osoba s invaliditetom koja imaju prebivalište u toj zoni, vozila javnog gradskog prijevoza i taksiji. Ove godine promet će biti zatvoren i u Čanićevoj ulici na Črnomercu.

U akciji i Sindikat biciklista

U poslijepodnevnim satima biciklisti će u sklopu manifestacije Zagrebačka žbica ići u vožnju gradskim ulicama. Na taj način žele promicati toleranciju i prometnu kulturu. Krenut će u 17 sati s Trga Petra Preradovića krenuti, a oko 17,45 sati očekuje se njihov dolazak na krajnju točku - Savski nasip. Na "Zagrebačkoj žbici" sudjelovat će, uz ostale i timovi veleposlanstava Nizozemske i Danske, Europske unije u RH te Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Sindikat biciklista organizirat će akciju Kritična MASArykova. Njome žele upozoriti na nedostatak prostora za pješake i bicikliste i izraziti želju da Masarykova postane biciklističko-pješačka zona. Okupljanje za bicikliste je u 15 sati na Trgu Francuske Republike, a za pješake u 16 sati u Masarykovoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo