KREĆE CIJEPLJENJE BEZ NAJAVE / Na četiri lokacije u Zagrebu cijepit će se do 1000 ljudi dnevno; Evo što trebate znati

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Građani će od ponedjeljka do srijede u Zagrebu moći primiti prvu dozu cjepiva bez najave

27.6.2021.
19:10
Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je u nedjelju da će se građani Zagreba, ali i drugih dijelova Hrvatske od ponedjeljka do srijede moći cijepiti protiv covida-19 bez prethodnog naručivanja ili posebne najave.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provodit će cijepljenje na tri lokacije, a HZJZ i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ubrizgavat će prve doze građanima u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” u Rockefellerovoj ulici 4 i to od 9 do 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored po dobnim skupinama

Objavljen je i raspored cijepljenja po dobnim skupinama. Tako će cijepljenje prvom dozom Pfizera od 9 do 11 sati biti organizirano za osobe sa 65 i više godina te kronične bolesnike, od 11 do 13 na redu će biti osobe od 40 do 65 godina, dok će do 15 sati biti cijepljeni mlađi od 40 godina. isti raspored vrijedi i za utorak, dok je u srijedu predviđeno i popodnevno cijepljenje.

Image
DOVOLJNO SE SAMO POJAVITI /

Sljedeća tri dana u Zagrebu cijepljenje bez posebne najave, evo gdje i kada

Image
DOVOLJNO SE SAMO POJAVITI /

Sljedeća tri dana u Zagrebu cijepljenje bez posebne najave, evo gdje i kada

Iako nije potrebna najava ili naručivanje, cijepljenje će biti ograničeno ma 800 do 1000 ljudi. Ako bude gužve, ostalima će biti podijeljeni kuponi s kojima mogu doći u nekom drugom terminu, ovisno o interesu građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sve treba ponijeti

“Želja nam je otvoriti građanima što više mogućnosti da se cijepe kako bismo se sa što većom stopom cijepljenosti zaštitili od zaraze, ali i spriječili njeno daljnje širenje”, rekao je za RTL ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak te dao savjet građanima što trebaju ponijeti na cijepljenje.

“Potrebno je sa sobom imati osobnu i zdravstvenu iskaznicu jer se cijepe samo osobe koje imaju osiguranje HZZO-a. Također molimo građane da nose masku te da se lagano odjenu, ponesu sobom vodu i prikladnu zaštitu od sunca. Svoj dolazak neka prilagode navedenom rasporedu kako bi što kraće čekali na red za cijepljenje. Vjerujem da ćemo u planiranim terminima uspjeti cijepiti sve one građane koji to žele, pa ih molimo za suradnju i strpljenje”, poručio je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo