burne reakcije iz sindikata i oporbe / U Vladi razmišljaju o uvođenju devetsatnog radnog vremena? SDP sazvao pressicu, Ribić: 'Možda je prvoaprilska šala'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Po navodnoj ideji Vlade, devetsatno radno vrijeme bi se uvelo na način da se ukine sadašnja polusatna plaćena pauza te da se uvede jednosatna pauza za koju radnici neće biti plaćeni

1.4.2016.
12:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Jutarnji list objavio informaciju kako Vlada razmišlja o uvođenju devetsatnog radnog vremena, stižu burne reakcije iz sindikata, ali i iz oporbe.

Pozivajući se na izvore bliske Boži Petrovu, koji vodi pregovore sa sindikatima o izmjenama kolektivnih ugovora za javne službe i državne namještenike te o osnovici plaće za zaposlene u tim službama, Jutarnji piše kako Vlada želi uvesti devetsatno radno vijeme na način da se ukine sadašnja polusatna plaćena pauza te da se uvede jednosatna pauza za koju radnici neće biti plaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član pregovaračkog tima između Vlade i sindikata, Vilim Ribić, kaže kako o tome ništa ne zna. 

"Možda je prvoaprilska šala", rekao je Ribić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa o toj mogućnosti ne zna ni Ivica Babić iz sindikata liječnika koji za N1 kaže kako sindikati ostaju pri svojim zahtjevima te da će nastojati pregovarati o tome kako da Vladi olakšaju poziciju da ispune obveze.

Reakcija na ovu najavu stiže i iz najveće oporbene stranke. Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sazvao je konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o ovoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo