već dve godine / U Veljunu žive bez mosta kojeg je odnijela poplava: vlada naložila hitnu izgradnju, no ništa se ne događa

Iako je vlada još lani hitno naložila izgradnju i našla 10 milijuna kuna za to, preko Korane vozi samo jedan čamac i to kako kad

16.10.2016.
18:19
VOYO logo

 Sad mještani Veljuna s desne i nekolicine sela s lijeve strane Korane preko nje mogu samo čamcem, ali to zahtijeva proceduru.

Otada se preko korane može samo ovako nazovete Branka, pa ako je slobodan zamolite ga da vas preveze s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane rijeke živi 200-tinjak mještana Primišlja, Poloja, Koranskog sela i drugih u okolici Slunja. No krajem između Korane i Mrežnice prolaze i mnogi drugi.

Makadama je 12 kilometara, pod snijegom - kažu neprohodnih, još 20 do Slunja, ili 50-ak do Karlovca u jednom danu prođu i stotinjak kilometara, ljeti još i gorih nego zimi, kaže, Hans - kako ga svi ondje zovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WolfgangRude iz Poloja je prije 15 godina doselio iz Njemačke. Ima 70 krava koje su već dvije godine "na posudbi" kod susjeda, jer ovdje nemaju kome dati mlijeko. 
Mostom je svaki drugi dan prevozio 600-tinjak litara mlijeka na desnu stranu Korane.

Ovdje je Vlada lani donijela odluku o hitnoj obnovi mosta i za to za 10 milijuna kuna zadužila Hrvatske ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otada se skupljaju dozvole. Čeka se građevinska.

"Županijska uprava za ceste Karlovac ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu idejno rješenje i sve je poslano u Hrvatske Ceste, mi očekujemo da Hrvatske ceste nastave projekat", kazao je Siniša Ljubojević, dožupan Karlovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskim cestama kažu  - u tijeku je postupak nabave za izradu glavnog i izvedbenog projekta.

"Evaluacija ponuda je završena, te će sutra biti i konačna ponuda i potpisana s naše strane", poručila je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta. 

No još će najmanje godinu dana Korana ovuda teći bez ikakvih radova na njoj, stotinjak metara nizvodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo