potresna svjedočanstva sirijaca / 'U Turskoj nas je mafija pod prijetnjom oružja držala tri dana u planini bez hrane i vode'

Iz Srbije i dalje neprekidno stižu novi valovi izbjeglica u Tovarnik, a njihove životne priče su nevjerojatne

19.9.2015.
16:40
VOYO logo

Prema posljednjim podacima dosad ih je ušlo gotovo 21.000. Na najvećem udaru je Tovarnik odakle se stotine ljudi šalju na granice sa Slovenijom i Mađarskom koja je tijekom noći dovršila postavljanje žičane ograde prema Hrvatskoj.   

Skupine migranata i dalje pristižu u Tovarnik na svome putu prema zapadnoj Europi u želji da se, kako sami kažu, što manje zadrže u Hrvatskoj te što prije dođi do, prvenstveno, Austrije i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se kako je na željezničkom kolodovoru u Tovarniku i uokolo njega više od dvije tisuće migranata iako u Tovarnik neprestano pristižu autobusi koji ih, kako se neslužbeno može saznati, voze u pravcu Koprivnice.

Međutim, kako jedni odu, ubrzo pristigne skupina novih migranata koji u Tovarnik ulaze uglavnom kroz polja i kukuruzišta s obzirom na to da su i dalje zatvoreni granični prijelazi sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Srbije i dalje neprekidno stižu novi valovi izbjeglica u Tovarnik, a njihove životne priče su nevjerojatne.

"Ostavio sam sve prijatelje i obitelj iza sebe. Sve su moje stvari u Afganistanu", rekao nam je Ahmad iz Afganistana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Turskoj nas je mafija pod prijetnjom oružja držala tri dana u planini bez hrane i vode. Na kraju smo morali platiti 1200 eura po glavi kako bi nas pustili", ispričao je Abdul iz Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo